< HomePage | Снимки
<- Сряда, 29 Юни 2005 | Начална страница | Петък, 1 Юли 2005 ->
Четвъртък, 30 Юни 2005

Добре де, защо мамка ви проклета селяни със селяни си включвате алармите, след което не чувате че вият? Какво толкова си пазите счупените бракми, които сте купили за некви жълти стотинки?

И изобщо за какъв чеп ви е гадната аларма? Или я слушайте или не я включвайте да го еба, има си застрахователи те се грижат за колата, за да ви е на сигурно пък на вас.

Това горното е по повод, че цяла нощ ви алармата на некъв счупен стар Опел, да умре собственика му дано. Чудех се дали да не ида да му потрoша колата, но после с много гледане на телевизия заспах и му се размина. Ей така стават убийствата и взривовете.

Дайте акъл при подобен случай на виеща с часове аларма какво се прави?

Моето предложение е просто, взимаш си тапи за уши, изчакваш да се появи собственика, след което му чупиш кратуната, краката и ръцете, всички стъкла на колата, сменяш му физиономията и му мушваш алармата в гъза докато още вие. Това ще го научи, другият път да не се притеснява толкова за трошката си като и слага аларма за 2лв. джилязни, а повече да мисли за тези КОИТО СТРАДАТ от тъпанарската му аларма.

[ Коментари: 20 ]
Коментари

Вземаш една тухла, увиваш я с парцал, напоен с киселина и я оставяш върху покрива на музикалното возило. На сутринта ще си отворил чисто нов шибидах :)))

Написа an_gel на 01-Jul-2005 13:00


Що да се мъчиш, било то с тапи или с пищящи звуци. Ако е било нощем си има полиция. Аз спя дълбоко и не ми пречат такива, както и моята да писне едва ли ще я чуя, но съм я направил да си млъква за 20 секунди, колкото да стряска начинаещи джамбази.
При нас имаше такъв случай, който ми бе разказан, щото съм го проспал, в 4 часа ченгетата изкарали собственика да си я изгаси и искали да го глобяват, а той се кълнял, че преди 15 минути я бил паркирал.

Написа Никола Славчев (www) на 01-Jul-2005 13:08


Говори ми. Всяка вечер има една такава в околността (то къде ли няма). И мен са ме докарвали до нервни кризи. А любимите са ми просто едни с 15 мелодиики, които ги въртят една след друга. С другите как да е се свиква, ама тия са просто кошмар. Решение обаче и до момента не съм намерил.
За съжаление застрахователите искат аларма, за да сключиш изобщо застраховка. И тия с бракмите вземат естествено най-скапаните, за най-малко пари, който се задействат от генератор на случайни числа - признават се, а пък после май логиката е следната - дал съм 50 лв, ще си я пускам, щото е по-сигурно. Май по-сигурно е че ще метна една прекрасна вечер тухла 4-ка отгоре, поне да има за какво да вие ама нейсе ...

Написа Н.Пепелишев на 01-Jul-2005 15:35


Наистина е кофти :) Влизам в положение, знам за какво става въпрос. Ето моето предложение: чупиш прозореца на колата, след което я освобождаваш от скорост, във втора част на филма я буташ до съседната улица.
1. Собственика сутринта ще се почувства адски гадно, и ще бъдеш отмъстен
2. Нема да бучи повече, щото ще е надалече.

:) само предлагам де ;) може да звучи тъпанарско предложението ми ...

Написа Vladislav Dimchev на 01-Jul-2005 17:48


тъй де - няма никакъв смисъл аларама да вие повече от 3 минути.
Обаче нали ченгетата уж трябва да се грижат за реда. Виеща аларма си е явно нарушаване на реда! Обаче като им се обадиш, казват "нищо не можем да направим" Че за къв чеп сте тогава бре. Като не могат да приберат една кола, която е в явно нарушение, как ще пазят хората от бандити? Те толкова ги и пазят де.

Написа bozho на 01-Jul-2005 18:16


Лютенца върху покрива или захар в резервоара.
Може и запартък на местото на лютеницата.

Написа Георги Иванов на 01-Jul-2005 18:26


Жоро, за такива случаи полицията трябва да взема мерки.

Забранено е да има виещи аларми и има доста солени глоби за това. Защо не се обади до съответното РПУ?

Написа Дончо (www) на 01-Jul-2005 21:23


Хм. Няма лошо да се измисли генерален изключвател на аларми, например на принципа на ЕМП (електро-магнитен пулс)... Или на ГТЧ (голям тежък чук)...

М/у другото, най-вероятно може лесно да се направи устройство, което генерално изключва алармите на колите, те рядко имат някакви кой-знае колко сложни системи за идентификация.

Написа Васил Колев (www) на 01-Jul-2005 21:33


Сещам се за един филм с батко Арни ("Близнаците" май беше), където той вдигна една кола с твърдението, че алармата спирала, когато колата се наклони на 15% (заради "паяците", които прибират неправилно паркираните коли). Та може да се провери, дали вдигането на трупчета/кошчета върши работа.

Написа Стоян Жеков на 02-Jul-2005 06:30


Сещам се за един филм с батко Арни ("Близнаците" май беше), където той вдигна една кола с твърдението, че алармата спирала, когато колата се наклони на 15% (заради "паяците", които прибират неправилно паркираните коли). Та може да се провери, дали вдигането на трупчета/кошчета върши работа.

Написа Стоян Жеков на 02-Jul-2005 06:30


Знам за един подобен случай, който е завършил много яко. След 20 минутен вой на сирената посреднощ изведнъж всичко утихнало. И какво да види собственика на сутринта .... една огромна саксия / от онези правоъгълните ако ги помните от татово време / паркирана на предния му капак на возилото. / което не приличало на нищо, защото действието се е развивало в Люлин, а там блоковете са по 9-12 етажа /.

Но най-голямия майтап било, че застрахоуловката не покривала щети от форсмажорни обстоятелства.

Написа Сашо (www) на 02-Jul-2005 10:29


популяризирай факта, че един от основните способи за кражба на кола е да се активира алармата и да се улови честотата й докато пищи. после с лаптопа се прекодира за секунди деактивиращия сигнал и си без кола.

от доста години (поне 2) моята я пускам в тих режим. само мига. без да пищи. пищи ако отвориш врата или се опиташ да палиш. до тогава само мига и нищо повече.

иначе съм чувал за наказания от сорта на парцал с киселина на покрива. до сутринта парцала стигал до земята :)

п.с. ползвате горните неща на свой риск. не нося отговорност за щети получени от горните редове :))))

Написа george на 04-Jul-2005 08:21


василе, това с електромагнитния импулс не върви вече мисля. повечето аларми дори евтините са със собствено захранване, което не гърми ако дадеш импулс или на късо по корпуса :)

същото важи и за изключвателя. дори евтиничките аларми са със плаващи честоти. и не е чак толкова лесно да се изключват, да не говорим за стандартен изключвател.

а иначе няколко спрея боя и няколко лева на някои хлапета да си порисуват следващата нощ върши перфектна работа. дори можеш да си снимаш сутринта от балкона - стрийт пейнт :))

Написа george на 04-Jul-2005 08:24


Дано не е бил опела на баща ми :(
той извъртя такъв номер горе долу по това време.
За съжаление обаче, когато няма кой да чуе алармата и няма кой да я спре, а тя е сдала багажа - тогава е кофти наистина. Много е неприятно някой да ти звънне в 22:00 на GSM-а и да ти каже, че семейния автомобил цял ден е тровил живота на съседите ти... наистина е отвратително преживяване.
Колкото до това, че няма кой да чуе алармата...
Ако реши някой да обира апартамент например, какво ще направи?
1. ще си хареса апартамент
2. ще го издебне когато собствениците му не са си вкъщи
3. ще намери начин да влезе
4. ще си хареса нещо от него и 5. ще излезе необезпокояван.

Какво ще стане, обаче, ако в точка 3 се разпищи аларма? Малко по-различно е, нали? Ето за това хората си пускат алармите, дори да не са близо за да ги чуят.
Щом има аларма, значи е достатъчно ценно имущество и не е желателно да се стига до застрагхователи. Освен това, застрахователите покриват ли 100% от загубите в случай на кражба или нещо такова?
Нерядко ни свалят странични огледала от потрошения опел. И застраховките не важали за такова нещо, защото можело и ние сами да си ги сваляме... А мама им стара, джаджите струват ужасно много за да си позволим ново всяка седмица.
Много се надявам да не говорим за един и същ случай, но все пак, ако е така: хиляди хиляди извинения! Макар извиненията да не могат да върнат изхабените нерви заради алармата...
Бил съм и от двете страни и знам какво е. И от двете страни е много неприятно.
Аз с радост бих видял сметката на тоя, дето е взел пари за да продаде строшена аларма. Да, по принцип трябва да спре след 20 секунди, но защо не спря да и...... :(

Написа bubu на 04-Jul-2005 15:38


Браво Дончо (и още някой беше дал конструктивно предложение)! Полицията със сигурност ще вземе мерки в такива случаи. Всичките останали мога само да съжелявам -- показва какви хора живеят тук, какъв е начина на мислене и как саморазправата за тях е най-доброто решение. Както се казва на руски -- "а жаль."

Написа Гого на 05-Jul-2005 07:52


Не е ясно как можеш да получиш EMP с достатъчна сила, за да натаковаш алармата. Но виж, можеш да пробваш стария селски номер да строшиш мигач или нещо, което свети докато пищи алармата и да допреш до жичките електрошоков пистолет/палка. Има доста голяма вероятност алармата да си иде по дяволите, заедно и с доста от електрониката на автомобила, ако я има.

Написа Коко на 05-Jul-2005 09:40


RE:Гого
>"Полицията със сигурност ще вземе мерки в такива случаи."

Ама не взема. Може би само в някои квартали, дето живеят определени хора взема. Иначе казват "Ние нищо не можем да направим." Имам предвид различни случаи в "Дружба", "Младост" и Студентски град.

Написа Божо на 05-Jul-2005 22:14


махни този свиреп зелен цвят бе човек.Изгоряха ми очите докато прочета мненията на хората. Сега вече виждам всичко в червено и жълто

Написа жоро на 28-Mar-2006 18:52


Много си е добре зеленото даже. Успокоително и приятно за очите.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 28-Mar-2006 19:01


току що звъннах в МВРто за една кола с пищяща от часове аларма:)))

Написа nasko на 07-Jan-2010 00:28