< HomePage | Снимки
<- Неделя, 12 Юни 2005 | Начална страница | Вторник, 14 Юни 2005 ->
Понеделник, 13 Юни 2005

Взех в цифров вид аналоговите снимки, които бяха правени на сватбата и съм приятно изненадан от качеството на сканиране. Във фотото на ъгъла на пл.Славейков и Солунска са свършили чудесна работа. Не таях особени надежди за качествени снимки след като миналият път в едно подобно фото на ул.Шипка ни бяха сканирали снимките от Турция с объркан aspect ratio и главите ни приличаха на топки. Май ще трябва да нося лентите да ги сканират както трябва.

Вечерта искрено се смях с "екплойт" за дневника, който получих по пощата. Експлойта е десет мегабайтов филм, гледайте го и са веселете. В директорията покрай филма е и кореспонденцията завихрила се, заради "грешките" в кода на дневника.

[ Коментари: 10 ]
Коментари

Мбуахахаха....
Тоя човек според мен пише като лешояд-чиновник - кълве клавишите с един пръст от двете си ръце... Да не говорим как го измъчва писането на кирилица...на няколко пъти посяга към шльокавската буква ;-)))

А култовият и любим момент ми е "кореновата папка" ;-)))))))

Написа MiCRoPhoBIC (www) на 15-Jun-2005 16:38


Филмчето е забавно, но ако се гледа на 2x скорост, иначе е изнервящо с този скоропис.
Преди да забраниш достъпа до директорията с коментарите често ги наглеждах. Съдържанието така и така се извежда от Дневника, но за мен по-интересна беше статистиката каква степен от тролските изказвания са изпратени през един печално известен "браузър". Както и кой каква ОС използва, но това с браузърите бе най-интересно. :)

Написа Никола Славчев (www) на 15-Jun-2005 20:40


Малко градивен коментар
windows+ apache = главоболие поне що се отнася до .htaccess
Сборвал съм го два три пъти и ... бе зор е да направиш файл който няма име а само разширение. Затова се прибягва до смяна на името на .htaccess примерно на htaccess.txt. Игнора на файловете пак го покрива от показване (май).

наистина щом си си настроил сървъра да ти парсва дори тхт -та като пхп код ... еми умрииии ку4еее
Да не говорим че пича си е оставил ShortOpenTags On във php.ini това никога не води до хубав код.

Въпреки всичко идеята да се сложи филтриране на това което излита към коментарите не е лишена от смисъл

Написа Владимир на 16-Jun-2005 07:54


Какво филтриране? Филтриране има, comments и txt директориите са недостъпни. Ако някой ползва windows да страда, проблема си е негов, не мой.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 16-Jun-2005 08:51


Това филмче може да се ползва като, HOWTO за начинаещи, или "Как да не ..." настройваме apache. Да наистина е трудно (невъзможно според мен) да накараш Windos да кръсти файл с име .htaccess и дори да го копираш. И в крайна сметка филмчето може да се ползва и като, ... "Защо да не ...." Ползваме Windos особенно за server.
Много е лесно да накраш нещата да изглеждат не както са в действителност, а като във "Филмче". Една бира за сценриста от мен!

Написа Георги Генов (www) на 16-Jun-2005 09:18


Здравейте,

Ако Спас Генов чете коментарите към тази новина, на видео-то видях, че премигват 2-3 смаляващи се сиви окръжности, което ми прилича на MouseClickEmulator. Аз си търся някой добър и ми е интересно да разбера, кой е този, ако въобще съм разбрал правилно.

А MouseClickEmulator ми трябва, защото получих RSI и дали заради прекомерна употреба или .. лош мишок, имам леко injury на показалеца на ръката, с която работя с мишка.

Microsoft Ceritfied Double Clicker (C)

Написа Любомир Сотиров на 16-Jun-2005 20:38


Стига бе хора само исках да се сложи фитър на полето за Име, не ме разпъвайте сега на кръст. А сървара НАРОЧНО е настроен така! Пиша малко калпаво защото сутринта ми бяха разширявали зениците и едвам виждах и на 10 см пред носа си.

P.P. Кат се гледам сега то наистина си е за смях но не съм споменавал нищо за екплойт или за грешки в дневника. Между другото имаше още едно писмо:

spas genow wrote:
>Добре де има си хора които си разбират от работата но има и толкова некадърни админи които не обръщат внимание на AddType application/x-httpd-php .php и не им прави впечатление нищо в AddType text/html .txt =)


Георги:Това е груба грешка.

spas genow wrote: Нарочна!

Написа Spas на 18-Jun-2005 14:33


Защо не пробваш Mouse Emulator v2.0 а също от полза може да ти бъде и KM Remote.

Написа Spas на 18-Jun-2005 14:46


Мерси Спас, KM Remote - за такъв вариант не се бях сетил, само на работа ще е кофти да се ползва :-).

Mouse Emulator 2.0 го ползвам, той няма AutoClick обаче. Какъв беше твоят autoclicker, който се виждаше на филмчето?

Написа Любомир Сотиров на 22-Jun-2005 08:27


@Владимир: Ще ме прощаваш, но windows не е само cut'n'paste, drag'n'drop. И той си има конзола, която не е на консула жена му. :-р
Пускаш команд промпт и после
copy con .htaccess
<enter>
ctrl+z
И файлчето ти е готово. После си го редактирай с квото щеш. ;-)

Написа Коко на 22-Jun-2005 23:30