< HomePage | Снимки
<- Четвъртък, 2 Юни 2005 | Начална страница | Събота, 4 Юни 2005 ->
Петък, 3 Юни 2005

Данъчните хич не са най-простите хора в държавата. Те просто изпълняват заповеди. Знаете ли, че според тях е НЕВЪЗМОЖНО да извършвате работа за която нямате диплома?

Примерно фирмата ви пише софтуер и го продава. Обаче никой във фирмата няма диплома за нищо свързано с писане на софтуер. Това автоматично ви прави подозрителни, подлежите на проверки и глоби. Като ви врътнат един такъв номер и ви върнат с много хиляди назад, щото не са ви признали фактурите, които сте издали започвате да обичате родината още повече (обичате я нали?). А пък този на който сте издали фактурите, той пък направо прелива от любов.

Хубаво е да има повод, който да оправдае нареждане отгоре.

В последно време данъчните са се активизирали и тормозят всички наред. Ще си кажете, браво нека хванат измамниците дето не си плащат данъците.

И браво наистина!

Не зная дали ви е известно, но над 90% от съставени актове за нарушения се обжалват, а от тях може би 80% се отхвърлят от съда като неправомерно наложени. Не съм добре с математиката, но по мои сметки това прави общо 72% НЕПРАВОМЕРНО НАЛОЖЕНИ актове.

Хайде сега да предположим, че актовете са на обща стойност 1 милиард лева.

Когато ви наложат наказание (акт), трябва да внесете парите и тогава може да започнете да обжалвате. Значи за един месец държавата прибира 1 милиард от актове, след това се обжалват и след 5-6 месеца връща 720 милиона.

Стандартна схема нали? Изглежда че държавата е на далавера, но ние като Тома Неверници е хубаво да проверим.

Някой знае ли кое е най-голямото политическо събитие в следващите два месеца в България? Правилно - това са изборите. Избори на които най-вероятно текущите управляващи ще бъдат сменени.

Хайде сега да погледнем цялостната картинка - събират за един месец 1 милиард, финансират се изборите, нечии предизборни кампании (ало томболата), къде каквото могат да отмъкнат и т.н.

Идва следващото правителство на власт и изведнъж то трябва да върне едни 720 милиона лева, които вече са похарчени. Как ви звучи?

Всичко това е нормално за България и се прави в момента. Г-н финансовият министър е пуснал данъчните копои да тормозят фирмите и схемата е в ход.

Хайде да НИ е честито.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Мдаааа, факт! Искат тапии и за завъртане на винтчета, например (асемблиране на PCта). Не им е работата да го искат, но както и да е.


По простата логика на данъчните, човек трябва да е завършил "Шев и кройка" за да отвори сергия да продава гащи, например.


Истината е, че с годините става все по-зле положението с данъчните и тенденцията никак не ми харесва.


Относно тапиите за софтуера, би било достатъчно да им представиш копие от сертификат примерно на LPI или пък някои от безплатните дето раздават от време на време от brainbench.com. Щом е на английски, още по-добре -- няма да го гледат много-много. Вярно, може някой данъчен да се заяде, но е по-скоро изключение, ако има каквато и да е тапия.

Написа someone на 03-Jun-2005 14:51


Лошо е че парите по неправомерните актове в повечето случаи се връщат след 2-3год.Зависи от конкретния съд колко е натоварен.

Написа Nio на 04-Jun-2005 23:03


още по зле е в тъй наречените "гилдии". Например сега натискат във фотографията ако не си член на "гилдията" и нямаш "майсторско свидетелство" да не може да снимаш. Например трябва ти снимка за каталог, трябва да се обадиш на фотограф с "майсторско" за да ти заснеме шопската салата например. Да не говорим че фотографа, ще дойде когато е на кеф, ще те обръсне яко ще снима с техника отпреди 30 години и за фотошоп не е чувал. Ама най-интересното е, че ако искаш да станеш "майстор" трябва да "чиракуваш" 2-3 години да речем при "майстор-фотографа"....
това все още не е в сила, ама много натискат да стане... като за пример дават аптеките...

нерде ямбол нерде стамбул....

Написа Марин Великов на 06-Jun-2005 11:01


Това с гилдиите ми намирисва на феодализъм. В един момента вече не си свободен да се развиваш, а трябва да чакаш големият брат да ти удари печата....лошо.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 06-Jun-2005 11:03