< HomePage | Снимки
<- Понеделник, 23 Май 2005 | Начална страница | Сряда, 25 Май 2005 ->
Вторник, 24 Май 2005

Разходихме се до Бачковския манастир. Не съм особено впечатлен, особено след като наскоро бяхме в Рилския. Около Бачковкия яко са го ударили на търговия, отвсякъде мирише на кебапчета, а самият манастир има спешна нужда от реставрация. Ако изгонят и просяците, няма да им се разсърдя.

Тълпите, които идват да разглеждат също не ме радват. Винаги съм мразел тълпите. Те хората не са виновни де и ние бяхме част от тълпата, но все пак предпочитам да разгледам и да снимам на спокойствие. Не успях да разбера защо са наслагали знаци, че е снимането е забранено. Това е изключителна глупост и никой не ги спазва.

Снимки от манастира:

Бачковски манастир - вход
Бачковски манастир - църквата
Бачковски манастир - изход

Една снимка от сергиите пред манастира - мерудийка.

И последна снимка от близката кръчма илюстрираща как се живее сто години. :)

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Човече уважавай религията..това е манастир ,а не историческа забележителност!! Ти искаш ли като дойда у вас да ти снимам жилището? Постави се на мястото на монасите.

Написа Milen на 31-May-2005 09:14


Ти на кой свят живееш? Като не искат да се снима да не пускат вътре хората.

Т.н. монаси, да уважат хората които палят свещи, а не да минават след тях да ги събират свещите за претопяване. Доста хора са ги виждали, палят си свеща излизат връщат се и свеща им вече я няма защото е прибрана.

Големо уважение нема що.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 31-May-2005 09:36


Ех, Милене, колко си наивен! Не ми се занимава сега да ти показвам моите снимки на т.нар. "монаси" и особено на Шефът им с Мерцедеса!

Написа Дончо (www) на 01-Jun-2005 22:14