< HomePage | Снимки
<- Четвъртък, 12 Май 2005 | Начална страница | Събота, 14 Май 2005 ->
Петък, 13 Май 2005
13:00

В четири сутринта пред Арена имало чакащи да си купят билети за премиерата на Star Wars епизод 3. Не зная кога са свършили билетите за трите зали, в които ще го дават следващият четвъртък, но нашият човек като отишъл в десет билети вече нямало. :(

Което значи че премерата ще я изпуснем. Карай, чак пък толкова няма да си го слагам на сърце и без това ще гледам филма поне два-три преди премиерата (поне с епизод 1 и епизод 2 успях). Ще идем на кино чак в петък или събота и то ако има билети изобщо.

Ето чудесен пример защо старият начин на дистрибуция на филмите вече не издържа. Като се напълни салона и останалите го духат. Ми пуснете го с добро качество из нета, аз ще си платя петте лева за да го дръпна и да го гледам. Само не се опитвайте да ми слагате разни DRM-та защото тогава ще ме ядосате и след прекодиране ще го гледат още доста хора. Научете се да уважавате клиентите си.

[ Коментари: 10 ]
Коментари

Това със Star Wars 3 е голяма тема тук във Виена. Хората бяха отворили и ticket hotline преди седмица. Днес мой колега (съученик) ми съобщи, че за премиерата във всички кина из Виена са останали само 10-15 билета. Заслужавали ли си изобщо да се обаждаш на телефон (2евро на минута) за да си купиш билет на първия ред? :)

Написа Мартин Душков (www) на 13-May-2005 16:16


Това за онлайн дистрибуцията е мокър сън без покритие - половината развлекателен бизнес е в контрола над развлеченията ти, а не само прихода от тях. Иначе не виждам смисъла да хабите време и пари за премиери. Филмът рано или късно ще може да изгледате качествено в матине, на DVD, на DivX. Мисля, че тръпата е само за онези хора без живот или само с половин такъв, които намират някакво странно удоволствие да сторят нещо не особено смислено преди останалите, за да покажат на себе си или на някой имагиненрен тип колко всъщност почитат някаква имагинерна цел.

Написа RaynerApe (www) на 14-May-2005 08:50


Няма как да се съглася с горното твърдение. Дори напротив - смятам, че това са разсъждения на човек, който живее в някаква псевдореална вселена, изградена от DVD-та и DIVX-ове. Естествено че удоволствието да изгледаш филм (още повече такъв като Епизод3) ще бъде неимоверно по-голямо ако го направиш в кино с добра визия и звук вместо пред екрана, пред който по цял ден работиш.

Написа Ангел на 16-May-2005 10:21


И къде да го "изгледам" като няма билети никъде?

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 16-May-2005 10:26


А и защо предполагаш, че ще го гледам на екрана на компютъра, а не на 32" TV и Inspire 7+1 у дома? :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 16-May-2005 10:29


Има филми и филми... Има филми, в които най-важното е визията, ефектите, the WOW! factor - след едно-две гледания на Матрицата на монитор и след това гледане на нещо, което изглеждаше като съвсем различен филм, на киноекран, вече съм се убедил, че такива филми трябва поне първите един-два пъти да бъдат видяни на голям екран. Епизод 3 определено попада в тази категория :) И да, Жоро, 32" и 7+1 наистина може да бъде определено като голям екран... :)

Има и други филми - филми, за които важното е действието, идеята, репликите, а не толкова ефектите... за тях не само че нямам нищо против, а и дори понякога предпочитам да си ги гледам било на DVD, било с по-нетрадиционни носители, вкъщи, на сравнително малък екран, когато ми е удобно, както ми е удобно...

И хммм, идеята с 32" телевизор наистина малко размива разграничението :P

Написа Петър Пенчев (www) на 16-May-2005 10:41


Всъщност лично аз предпочитам да го гледам преди да отида на кино за да мога да вникна в историята и когато съм в салона, просто да се наслаждавам на визия без да се налага да внимавам къде кой какво казва и за тънкостите в сценария.

Естествено че ще гледам на кино Епизод 3 :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 16-May-2005 11:05


Имало билети за премиерата, но за 1 и 2 ред. Давали някакъв телефон от Арена. Баси! Така не ми се гледа! Не ща оня черния дето има задух (астма ли е, не знам :-)) кат маане с вилата да залягам секи път. Искам тоя филм да го гледам, не да участвам в него. :-)
Все пак, ако искаш мога да ти дам телефона да попиташ за билети.

Написа iassen на 17-May-2005 09:20


Билети вече имам :) И то на хубаво място.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-May-2005 10:38


Честно казано, последните пъти когато съм ходил на кино винаги съм оставал разочарован.
1. Субтитрите са грозни. Тези на александра приличат на проядени с киселина, не се виждат на бял фон. Даже и да не ги четеш ти загрозяват картинката. Превода не коментирам!
2. Тъмните сцени са синкави, като на Cam. Всъщност дори картината е такава, острите ръбове май ги правят при редактирането на DVD-тата. Да не говорим за досадните надрасквания които се виждат от време на време...
3. Често киномашиниста не си проверява машината, част от филма не е на фокус или излиза от екрана. А най-омразно ми е когато сменят киномашините и 2 минути от филма изчезнат някъде.
4. Винаги сядам на последния ред, защото повечето кина използват усилен до крайност бас, който е зад екрана.

Въпреки това ще гледам _и_ Епизод 3 на кино, но няма да давам излишни пари за да съм първи.

Написа Иван Кълвачев на 17-May-2005 16:12