< HomePage | Снимки
<- Понеделник, 4 Април 2005 | Начална страница | Сряда, 6 Април 2005 ->
Вторник, 5 Април 2005

Сигурно съм споменавал колко много мразя да се мъкна по доктори. То не че има и много смисъл при условие, че повечето не стават. Тоест същото, като при компютърджиите. Всички разбират, ама не всички вършат работа. Едно си баба знаяла едно си баба баяла. Инсталирал УЙндолс 20 пъти селяка и вече е "компютърен спец". Айде дофтурите поне на училище ходят доста време, ама и от тях повечето не прескачат момента "кво те боли?", "еди кво си", "на, пии това".

Сещам се преди време как ме болеше кръста и отидох на доктор в частна клиника. Прегледа си ме човека, взе ми паричките и ми каза да пия "Милгама" щяло да ми помогне, имал съм радикулит. Търся аз из интернета и зачитам, че това чудо радикулита е другото име на ишиаса. Брех дейба, това пенсионерска болест на 25 години човек съм (млад демек)!

Пия си аз милгамката седмица, седмица и нещо, обаче не ми минава. Заведоха ме на друг доктор, но този вече разбиращ от болежки. Погледна ме човека, пипна ми кръста и веднага каза, че предишният доктор ми наговорил една камара глупости. Никакъв радикулит не съм имал. Отгоре на това милгамата било най-обикновенно обезболяващо и даже да съм имал радикулит нямало да ми помогне. А сега де... Та този новият доктор ми направи няколко процедури на кръста с едно лазерче и ми мина.

Сетих се за тази история, защото в последните няколко дни ме беше хванал грип или нещо подобно. Представих си, че ако бях отишъл на доктор сигурно вече щях да пия яки антибиотици и да се влача две седмици болен. Че и ваксинка сигурно щяха да ми препоръчат от скъпата, щото ония другите не вършат работа.

Да ама аз по доктори не ходя, ваксини не си бия, а хапчета и изобщо лекарства избягвам старателно. Може би затова настивам по най-много два пъти на година, "лекувам се" максимум по три дни и лечението ми е - чай, мед, лимони и изпотяване.

От както лечението на хора стана голям бизнес, пази боже да се разболееш. Ще те лекуват до смърт.

П.П. Здравната каса да го духа, ще ми видите двете такси дето ви дължа през крив макарон.

[ Коментари: 15 ]
Коментари

т'ва за лекарите , сещам се преди време водих старото си гадже на преглед в една столична болница , не и помня името , имаше вътрешен кръвоизлив на едното око ( не беше от мене:) ) , та взеха и 25 лв.
само за да и кажат като си духа носа следващия път да не се напъва толкова силно.

Написа jeeves на 05-Apr-2005 13:33


Правилно, кой ли не ги мрази тези доктори...да те е страх да отидеш :)

Написа cable на 05-Apr-2005 17:17


Хехе Милгамата си е витамини от B групата. Невролозите много ги изписват за разни болежки.
Иначе онези, от последното изречение, наистина не стават за нищо друго, както правилно си забелязал.

Написа Дафчо Табаков (www) на 05-Apr-2005 18:01


Аз майка им на тия доктори ...
Защо не идат и те на доктор да видят колко е хубаво .. :)
От почти две години не съм ходил на доктор и да се надявам да не ми се налага ...

Написа Мариян Захариев на 05-Apr-2005 20:46


Оф и аз аз тва грипче май го пипнах, покрай офиса ще да е било щот май сички сме болни. Ма хубавото е че вече мина :)Досадна работа са тва гриповете. А за лекуване с медикаменти и дума не може да става. Не случайно за разните му там Coldrex max grip и Fervex (не сте ли се замисляли от каде идва името, моята теория е следната "Fever X", поразменете реда на буквите и става FerveX ...) и незнам си още какви пище не че лекуват а само "облекчават симптомите". От Доктори съм чувал че грип не се лекува, защото е вирус а не бактерия. Траябва организма сам да си го неутрализира.

Написа Колегата (www) на 07-Apr-2005 09:48


Антибиотиците се ползват за избиване на бактерии. Чувал съм че има само 30-тина вида, които не засягат полезните бактерии. Да се ползват за лечение на вирусни заболявания е нещо по-лошо от безсмислено, просто е безотговорно. Защото бактериите се приспособяват към антибиотика и той може да не проработи когато наистина ти трябва.

Мога да споделя добрия си опит с Upsarin C. Това е прост аспирин с витамин C, който се разтваря в чаша вода (и не дразни стомаха). Наистина е добре да вземеш веднага ако почустваш симптом на настинка, спасявал ме е 2-3 пъти. Помага и срещу главоболие.

Написа Иван Кълвачев на 07-Apr-2005 11:40


Аспирин не беше ли търговското наименование на ацетизала?

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 07-Apr-2005 11:42


Жоро, кажи къде е тоя доктор с лазерчето, че ми трябва разбирач по такива болежки.

Написа borj (www) на 07-Apr-2005 14:44


Доктора се казва Дойчо Василев. Работи в Пазарджик и има т.н. "Център за лечение на болката". Човека много си разбира от работата. Ако искаш повече инфо, къде точно се намира пиши ми на пощата.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 11-Apr-2005 09:50


Нямам телефон и емайл на доктора, но обясня къде се намира. Доктора се казва Дойчо Василев, възрастен човек с много опит, помогна и на майка ми на няколко пъти при контузии от ски. Човека преглежда от 7 до 13 часа всеки ден без събота и неделя в неговият кабинет в Пазарджик.

Как да намерите кабинета?

Ако идвате от София, влизайки в Пазарджик карате само направо по главната улица, подминавате автогарата, две кръгови кръстовища и след 300-400 м. сте на центъра на града пред общината (отдясно има паркинг), там завивате наляво по голям булевард, карате по него и след като минете през моста над канала на първата пресечка завивате вдясно и след 100 метра сте пред кабинета на доктора (има табела, намира се от лявата страна на улицата).

Ако идвате от Пловдив, влизате в Пазарджик и на първият светофар завивате вляво. След стотина метра е канала, завивате вдясно по него и карате докато не преминете един "лежащ полицай", веднага след него вляво има мост, нарича се "моста на лютата", свивате по него, след
което свивате вляво по павираната улица. 200 метра надолу е офиса на доктора намира се вдясно.

Дано описанието ви помогне.

Ако някой има телефона нека го напише тук.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 16-Mar-2007 11:10


"Здравната каса да го духа, ще ми видите двете такси дето ви дължа през крив макарон."

Хм, така си говориш СЕГА, щото си здрав. Аз това лято прекарах няколко седмици в болница (за малко да гушна букета поради некадърно джипи, ама това е друга бира :) ). Та ако нямаше здр. каса - не знам... САМО медикаментозно лечението ми струва над 2500 лева! Отделно лекари, изследвания, процедури... А съм платил само потребителска такса за десет от пролежаните дни - общо 36 лева. Та ако я нямаше касата - трябваше да се ръсна с ПОНЕ 4 хилядарки! Та - и аз си мислех като теб, допреди няколко месеца.

Пък за лекарите - и така, и иначе. Бившия ми личен, поради некадърност и високо самомнени, ме докара до там, но пък да поживи Господ лекарите в бърза помощ и след това в болницата - направо са ме измъкнали от оня свят! И ми каза един от тях, на 4 очи - ако са ме били закарали сутринта на следващия ден, 12 часа по-късно - надали е могло да ме спасят. А между другото - бившият ми личен некадърник ме беше пратил по разни прегледи... да е жива и здрава сестра ми, че ме е закарала направо в Бърза помощ, а не е послушала некадърника! Та... не е точно така за здр. каса.

Освен това - те нямат нищо общо с ЛЕКУВАНЕТО на хората, само и единствено разпределят парите, отделени за здравеопазване от бюджета.

Написа Васко на 07-Oct-2007 20:26


А за лечението на грипа, май има само едно лекарство засега - Ацикловир мисля се казва. То атакува грипния вирус. Всичко друго са глупости - грип с антибиотици не се лекува, както правят повечето "лекари". Има смисъл да се предписват антибиотици, само ако грипа е съпътстван от някаква бактериална инфекция... която обаче се доказва с изследвания.. които никой лекар не прави. Та - като чуя лекар да дава антибиотик за грип - бягам надалече от него. :-)

Написа Васко на 07-Oct-2007 20:30


здравейте :)
Интересува ме дали д-р Дойчо Василев все още преглежда в същия кабинет в Пазарджик...Все пак съм от София и не ми се разкарва напразно. Много време е минало от последния коментар, дано ми отговорите :)
Проблемът ми беше уж лек- мускулна травма..ама не минава веч е4ти месец...а онзи ден отидох с болки в кръста при личния лекар и той изказа мнение че съм си направила радикулит от простуда...На 25 годинки съм...малко ми е рано за това...
Благодаря предварително!

Написа Лили Любенова на 07-Nov-2008 13:37


Не зная, вероятно преглежда, поне не съм чувал друго.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 07-Nov-2008 13:40


Мой приятел казва "като се знаем инженерите, ....страх ме е да отида на лекар"

Написа Васил на 05-Dec-2011 13:34