< HomePage | Снимки
<- Сряда, 26 Януари 2005 | Начална страница | Петък, 28 Януари 2005 ->
Четвъртък, 27 Януари 2005

Бях забравил какво означават нещата започващи с "провинциален" (провайдер|кабелна|....). Наложи ми се грубо да си припомня. В Пазарджик сме закачени към една от местните кабелни, която предлага и интернет. До тук добре. Обещават се скорости от сорта на 192 kbps, което също звучи добре. Обаче! На всеки пет минути им увисва връзката към доставчика им (евроком пловдив), щото ползват някакъв насран wireless. 192 kbps можеш да видиш през крив макаров освен ако не гледаш локалното пхреее. Между другото, Евроком Пловдив, няма ли да се научат какво reverse dns и да си го настроят. Или главите са им толкова забити в ГЪЗА НА CISCO, че щом на Cisco на сайта не пише как става, значи НЕ МОЖЕ да стане. Изобщо чудничко.

Отделен е въпроса, че техника дето идвал да настройва модема, като видял Linux и казал, ааа това не мога да го настроя, ако беше под Уиндолс ще го пусна за пет мин, ама това не мога. Какво има да му настройваш бе, офтча главо, като си беше настроен? Записал съм адреса на мрежовата карта и съм пуснал DHCP. Като си дошъл трябваше да кажеш, ами то тук е нагласено и работи. А не "под уиндолс за пет мин, става, тука - трудно!". И защо откачи телефонният модем, какво ти пречеше, дге?

И върха на сладоледа, моля ви Телекабел, платете си на iTv Partners за да не ви спрат. Излагате се.

[ Коментари: 8 ]
Коментари

Администратора на Евроком - Пловдив мрази reverse DNS.Лично съм разговарял с него и съм го молил да ми го оправи - но отказва.Имал си съображения човека. Като го питаш какви - отговорът е:"От гледна точка на сигурностаа..."

Написа Mitko на 28-Jan-2005 13:52


Умен е, не може да му се отрече. Бог да ни пази от такива "админи".

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 28-Jan-2005 15:20


и аз покрай майка си патя с тия олигофрени - само че при мен разговорите бяха за MAC адреси и тн....
Като дойде LAN a на Тони до запада веднага ще мигрирам нашите към него....Жалко че не съм се чул с тоя еврокомския гей, да му реверсна резбата.....
Айде приятена почивка

Написа Тодор на 28-Jan-2005 18:42


Само не разбрах какво общо има CISCO и reverse dns. Доколкото виждам всичките мрежи на Телекабел и Евроком си имат обратен resolving. Лично познавам админа на Евроком и знам, че човека е много добър професионалист. Евроком са едни от най-големите LIR-ве в България. Прекъсванията на трафика на Телекабел не са от Евроком, а от другия им доставчик NetIsSat, поне така се виждаше от looking glass-овете на Telecable,Evrocom и NetIsSat и докато превключи BGP-то и се преанонсират маршрутите забива. При мен скоростта е доста по-голяма ...понякога... :) А проблема с ITv Partners е на ББТ, а не на Телекабел :)

Написа Атанас на 28-Jan-2005 23:18


За цицко споменах, щото в ЕК Пловдив са едни цицко специалисти и се опитват всичко да правят с цицко бозите.

От "вътре" (тоест от клиент на телекабел), когато се трасира се минава през хопове без обратен dns, който са в мрежата на ЕК-пловдив (тия евроком са се форканли 100 пъти, да ги .... всеки път трябва да се уточнява за кой става дума).

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 29-Jan-2005 07:59


Това е да имаш камера на телефона, снимаш какво трябва и какво не трябва. Снощи намерих едно момиче и се снимахме с нейния телефон и слушахме музиката на сантана от http://82.199.196.157/2002/ до 4:00 днес. Най-хубави снимки от телефон нощем стават на женски силует на прозорец защото телефончето нямаше светкавица.

Написа Александър Панов (www) на 29-Jan-2005 08:32


Тези от Йеврокома дето монтират по домовете са големи спецове то е ясно. Преди време вързаха на един приятел LAN изхода на кабелния модем към USB входа на компютъра. Чудили се един час защо не тръгва казали - то USB-то не работи, макар, че скенера си бачкал като пушка. После викнали баш спеца, някакъв с лаптоп, който дошъл и отворил демонстративно лаптопа и рекъл - „Ми май сте объркали кабелити!“ Иначе по нагоре в йерахията на ЕК не съм имал взимане-даване засега.

Написа Дафчо Табаков (www) на 31-Jan-2005 19:16


Хах стана ми доста смешно... тея дни ни изпокъсаха оптиките зверски тъй като на 4-ти трябваше да стартираме като тяхна конкуренция в пловдив и понеже момчетата по всичко си личи че са смешници преминаха на силови действия немогат да си оправят днс-те какво остава за останалата част от услугите предлагани от тях

Написа Георги Македонски на 02-Sep-2005 19:09