< HomePage | Снимки
<- Четвъртък, 30 Септември 2004 | Начална страница | Събота, 2 Октомври 2004 ->
Петък, 1 Октомври 2004

Гледах "В името на розата". Романът така и не успях да го прочета, та реших поне филма да гледам. Изобщо не съм впечатлен от историята. Очаквах като се води класика, поне да е интересно. Ще ме извинява Умберто Еко, ама историята е скучна. Някакъв си манастир, в който разни обратни се трепят и накравя всичко се оказва, че е заради една книга в която Аристотел написал, че смеха бил хубаво нещо, пък тия монаси дето бяха там (бенедиктинци?) не бяха съгласни и се опитваха да я покрият. Блях. Между другото наш'те хора от инквизицията изгориха двама, а пичката която отвори малкото кюре се отърва, щото той се помоли на св. Богородица. "Името на розата" накрая ще излезе да е името на малката мръсница. Европейски глупости, сигурен съм че в холивудски вариант историята ще е по-готина. Ако вкарат малко битки с мечове, евентуално космически кораби и увеличат сцените с голота направо си го взимам на DVD. А да, забравих да спомена, за който си пада по такива работи - ще можете да видите белият детски гъз на Крисчън Слейтър.

Вечерта установих че мента с пуканки не е лоша комбинация.

[ Коментари: 8 ]
Коментари

За съжаление филмът не пренася и една десета от стойността на книгата :( и въпреки чудесната игра на Шон Конъри е боза, да не говорим, че представлява съвсем, съвсем орязан сюжет в сравнение с текста на Еко, направо не си заслужава сравнението, а историята със селската уличница (ако може да има такъв израз) изглежда съвсем различно в романа, тук режисьорът вече яко се е олял - съвсем като по холивудски - знаеш, ако си стигнал дотам в четенето :Р. Що се отнася до книгата, аз съм я чел два пъти и пак ми се струва малко, но това си е и въпрос на вкус. За себе си аз я интерпретирам като един експеримент, и то много успешен, в който философският и криминалният моменти са направо виртуозно балансирании и изобщо не е скучно четиво :) Поздрави!

Написа ицо (www) на 02-Oct-2004 15:56


Вземи да гледаш пурпурни реки 1 и 2 Много добър филм . Участва Жан Рено, филма е френски и е далеч от стандартните холивудски простотии.
Според мен рано или късно европейското кино ще измести американското много се повтарят вече глупавите американци.

Написа Георги Иванов (www) на 03-Oct-2004 15:22


За някои хора европейското кино отдавна е изместило Холивудските бози ;-)
Пурпурни реки 1 повече ми хареса от 2. 2 започва много маниакално, но края свърши за мен в стил "Досиетата Х"

Написа Пламен Тонев (www) на 04-Oct-2004 06:49


Пурпурни Реки съм го гледал и съм съгласен, че е маниашки. За 2 чух не особено добри отзиви.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 04-Oct-2004 08:02


Чорбаджийски, вземи прочети книгата, вместо да говориш подобни неща :) Ясно е, че Умберто Еко не става да се направи на филм, то това ти става ясно, след като прочетеш коя да е негова книга.

Написа Васил Колев (www) на 06-Oct-2004 10:14


Почнах да я чета ама много трудно ми върви.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 06-Oct-2004 10:15


М... 'тва, че ти върви трудно е, 'щот не си стигнал до по интересното.
В началото като я почнах, и на мен ми беше трудна за четене :).
Btw, сега докато си бях у нази, се зачетох в Баудолино :) много готина, и майтапчииска, примесена с доста сериозни неща :)
дано успееш да я прочетеш :)
после кажи мнение.

Написа valqk (www) на 21-Oct-2004 16:04


abe filma trudno se gleda(samo kadeto obrazite sa gi dokarali hubavo),a knigata se chete mnooooogo trudno a i plus tova trqbva da pisha kriticheski analiz na knigata(po filosofiq)koeto e oshte po-ujasno i nqmam nikakva ideq kakvo da pisha

Написа сия на 01-Mar-2006 15:42