< HomePage | Снимки
<- Сряда, 8 Септември 2004 | Начална страница | Петък, 10 Септември 2004 ->
Четвъртък, 9 Септември 2004
13:40

Мисля днес да мигрирам разни наши софтуерчета от PostgreSQL 7.3 на 8.0. Дано да е скучно, dump + restore, без да се налага да пипам тук и там.

17:27

Преминаването на Postres 8.0 се отлага. Открих бъг във възстановяването на базите данни. Sequence-ите, който се появяват, когато се ползва serial тип не са с правилният собственик при restore на базата и съответно са неизползваеми. Открих че грешката вече е съобщена спрямо beta 1, но в beta 2 още не е оправена. Измрънках в пощенският списък да видим дали някой ще се смили над мен.

Освен това НАЙ-НАКРАЯ успях да пусна смарт картата на Информационно обслужване и тествият "ел. подпис", който ми дадоха. Благодаря на Ники за помощта. Подробно описание как се прави очаквайте скоро. Никак не е трудно, но се оказа, че линукса ме е разглезил. Трябваше просто да се направи твърде виндовското извади устройството-сложи устройството и всичко тръгна.

Така и не мога да си седна на четирибуквието и да довърша историята за Мармарис :-( Ще трябва да се самонакажа с кило луканка и литър скутиш шнапс...

17:35

Ей сега ми светна, че е ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ! Честито на печелившите. За съжаление на времето пък и в наши времена не успяхме да намажем нещо от червените далаверки. Иначе вместо да драскам в дневничето щях да си печа гъза на Малдивите. Ееех мечтииии.

23:59

Гледах Гарфилд. Голяма грешка, която ще ви посъветвам да не правите. филмът е малоумен. Филм с главен герой някакви си смотана котка, какво друго да ви кажа. Единственото хубаво нещо във филма, фактът че Бил Мъри е гласът на Гарфилд, няма да го има, когато филма го пуснат тук, защото ще е дублиран. Така че си спестете петте лева за кино (не че аз съм ги платил, да не съм луд).

[ Коментари: 7 ]
Коментари

Нас червеното знаме роди ни,
нас не ще ни уплаши смъртта.
Ние сме на всеки километър,
ние сме на всеки километър -
и така до края на света.

:-)

Написа GaBOSS (www) на 09-Sep-2004 17:01


И за да е пълна веселбата, ето я и песничката на Коста Карагеоргиев - http://tinyurl.com/6hyq2 :)

Написа Иво на 09-Sep-2004 17:10


Хайде и аз да изкоментирам празника, само че по-сериозно. Ето URL, че не ми се пише всичкото още веднъж: http://silvina2004.blogspot.com/2004/09/blog-post_09.html.

Написа Силвина Георгиева (www) на 09-Sep-2004 17:34


Четох мнението ти и съм напълно съгласен с него. И аз съм имал подобни случки в който разни хора ми обясняват колко хубаво било едно време. Това са пълни глупости и който ги разправя трябва хубаво да бъде набит за да му дойде акъла в кратуната проста.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 10-Sep-2004 07:02


Да, да.. и един шоколад завива един мармалад в станиол. ;-)

Тъй, де, за краставите магарета - и аз да се разпиша :-) От известно време ми се върти из ума да събера различни историийки от онова време, поучителни. Да чете поколението, което не знае кой е Г.Димитров, къде е (бил) мавзолея, що за малоумие е да изтипосаш второкласници пред тленните му останки и да им обясняваш как хубаво е балсамиран и пр. И да бягат като дявол от тамян, щом чуят думата революция и власт на народа в "оня" смисъл - да избиеш всичката си интелигенция, щото била враг на народа..

Написа Pocu (www) на 10-Sep-2004 07:22


Роси, предполагам, че това ще ти бъде интересно: http://www.spomeniteni.org/.

Написа Силвина Георгиева (www) на 11-Sep-2004 12:08


О, да. Идеята си я бива. Не съм си и помисляла, че това може да хрумне само на мен :-) Само че реализацията нещо не ме кефи. Губя от удоволствието да почета, за да се дразня за грешките на сървъра, да хвана скоростта на скролиране на уводния текст и много други неща..

Написа Pocu (www) на 13-Sep-2004 12:01