< HomePage | Снимки
<- Събота, 28 Август 2004 | Начална страница | Понеделник, 30 Август 2004 ->
Неделя, 29 Август 2004

Събуждам се на границата. Изглежда някак безлюдно, но все пак е 7 часа сутринта в неделя. Пикаем за по един милион в отвратителният граничен кенеф и минаваме в България. Тук у нашенско free shop-овете не работят.

Дремвам още малко и се разбуждам, слушайки разказите на хората как са прекарали. Някои не са доволни от Кушадъсъ, други са доволни. От Мармарис всички са доволни ;)

Много ми хареса в Турция. Организацията им е много добра, хората са любезни, има какво да видиш и преживееш. Определено е много по-интересно от всеки път, когато съм ходил на българското черноморие. Изобщо струва си човек да отиде в Турция. И по-точно струва си човек да отиде в Мармарис, Турция. За Кушадъсъ не мога да кажа същото, там е по-топло и всичко е някак си разхвърляно и далече. Не случайно Мармарис се води турската Ривиера.

Прибирам се вкъщи доволен от почивката, от гмуркането, от рафтинга, от джип сафарито, от къпането в река Даламан, от калните бани, от това че видях невероятните цветове на Средиземно и Егейско море и изобщо доволен. Животът е хубав!

[ Коментари: 12 ]
Коментари

Радвам се, че има доволни хора, които го споделят. Това радва всички нас, които работим в туризма!
Дано да има повече като вас!

Написа един екскурзовод на 13-May-2005 07:38


Oт няколко седмици съм върла почитателка на този блог.Най-много чета и препрочитам за екскурзията в Мармарис. Тази година и аз заминавам там,след седмица.Имах възможност да избирам между Кушадасъ и Мармарис,но след прочетеното няма и съмнение ,че избрах Мармарис.Аз миналата година бях за два дни там с една обиколна екскурзия из Егейска Турция ,но беше лудо препускане из камънаците в най -голямата жега,и Мармарис го видяхме само през ноща ,когато се привирахме там.Много ми се иска да преживея всички тези интересни неща и аз ,но не знам дали не е проблем ,че немога да плувам и да не ме вземат за гмуркането и екстремното плуване,а това ми се иска най-много.Пожелайте ми приятно изкарване!!!

Написа Джили на 08-Jun-2005 12:36


mf,d kdlrnте ме и аз ще отида да си поразвея байряка там :)

Написа walenzia на 24-Jun-2006 19:38


И на мен много ми хареса разказа за Мармарис, и за сватбата също btw, предстоят ми и двете събития и това ме накара да се развълнувам още повече. Но никъде не видях повечко инфо за това с коя компания сте ходили в Мармарис - много е важно организатора да е добър - и би ми било полезно да разбера малко повече за това какво е струвало всичко това - явно си струва, но трябва да се предвидят разходите. И пак благодаря за вдъхновението ;)

Написа Биляна на 30-Jun-2006 07:47


Доколкото ми е известно с която и компания да отидеш на място има един представител, така че няма особена разлика.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 30-Jun-2006 07:55


Екскурзиите които се предлагат от българите са 2 пъти по скъпи от тези, които се предлагат по улицата(20-25 лири вместо 25 евро). Разлика в предлаганата услуга няма, предвид това което прочетох по горе:)

Написа Milen на 21-Sep-2006 13:05


Освен че си поемаш риска :) Иначе разбира се че можеш и да не ползваш услугите предлагани от компанията и просто да се договориш на улицата.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 21-Sep-2006 13:09


преди 10 дни се върнах от Мармарис,и мога само да ви кажа че другата година си взимам цялата отпуска и се спуквам от кеф,отново в Мармарис.Прекрасно е.Става зверски купон,а ако не се почитател на лудницата има и тихи и романтични места.А колкото до екскурзиите,пътувахме и с екскурзия от улицата и с екскурзия от бг.агенцията,единствената разлика е че едните говорят на бг,другите на английски.Организацията е перфектна и в двата случая и да има разлика в цените:)

Написа mariq на 22-Sep-2006 10:13


mnoogo ti blagodaria za usiliata, koito si polojil da ni razkajesh vsichko tova!

Написа diana на 21-Jun-2008 08:03


А на мен в Кушадасъ ми хареса повече. Плажът имаше ПЯСЪК! Не знаеш колко важно е това, докато не отидеш на място като Мармарис! :) На всичко отгоре в Мармарис на повечето места се правят на интересни, искат пари за да им ползваш плажа. Ако не - стой си в тъпия басейн. А екскурзиите са ти харесали, защото ти е било първия път. После отъпява, а даже и първия път не е толкова интересно, може би защото доста време съм изкарал на море, особено докато работех там едно лято.
Иначе съм бил в Тунис, Египет - доста по-интересно е от Турция, но там пък си има други дребни неприятни подробности - арабите искат пари за всяко нещо, не че ние (българите) не ги бяхме научили, че българи бакшиш не дават, поне не колкото другите нации. Абе добре е да походи човек, да види свят.

Май тук станахме доста линуксчии, ама как намираш време да описваш всичко бе човек, май сървърите ти не ти създават много работа? :)

Написа SEGStriker на 11-Nov-2009 11:50


Статията е приятна, като я прочетох се сетих за пътуването си до Прага и по скоро за прибирането,което ми се стори толкова бавно че тези 23 часа бяха като 23 дни и тогава си обещах повече дълъг път с рейс не, има самолети за такива като мен.До Турция обаче с рейс не е далеч при това с весела компания тъкмо да ни стане скучно все някой ще каже нещо интересно.На Мармарис е удивително, толкова е покойно и красиво че си заслужава поне 10 дни да отделим за това място.

Написа Ранни записвания почивка в Кушадасъ (www) на 17-Jan-2014 08:28


Аз бях в Кушадасъ 1999 година, буквално седмица, след голямото земетресение през август-септември.Ходих на плажа на Къщънбийч ( на около 3-4 км).До там има микробус, на който спирката му в Кушадасъ е точно пред хотел " Викинг" -точно там,където пътя, който се спуска от магистралата към градчето Кушадасъ се изравнява с морският бряг.Там е по-добро място, пясъка е по-добър и има повече място.

Написа ve4niat excurziant на 06-Oct-2014 22:03