< HomePage | Снимки
<- Събота, 21 Август 2004 | Начална страница | Понеделник, 23 Август 2004 ->
Неделя, 22 Август 2004

Днес е денят за записване на екскурзиите, който започват от понеделник и по тази причина висим на басейна на хотела. Не е нищо особено, но пък на бара можеш да се наливаш с пиене, колкото си искаш (нали сме all inclusive).

В дванайсет идва Петя и и казваме къде искаме да ходим. Тя ни обявава за луди фенове :) И как да не го направи, като за пет дни ще ходим на пет екскурзии: Далян-Каунос, Острова на Клеопатра, джип сафари, diving (гмуркане) и рафтинг. Даже удряме един бонус - турска вечер безплатно, понеже сме се записали за много екскурзии. К'во пък, спестихме 50 юро, може и да е забавно. Единственият кофти момент, е че всеки ден ще ставаме около седем сутринта (за рафтинга в шест) и цял ден няма да ни има в Мармарис.

Обядваме и след кратка почивка тръгваме на разходка по плажа, търсейки аквапарк и с намерение да пробваме Средиземно море. Плажът не е с пясък, като в България, а е покрит с дребни камъчета. Навсякъде има шезлонги за полягане. Не сме тръгнали да се печем, така че шезлонгите изобщо не ни вълнуват.

Влизаме да се къпем в морето и първото впечатление е, че водата е МНОГО по-солена отколкото в Черно море. Направо горчи. Не че съм тръгнал да я пия, но като излезеш и изсъхнеш по теб остава доста сол. Морето е чисто, плитко и водата е прозрачна. Мармарис е в един затворен залив и вълни няма. Както ни казаха предишната вечер, тук за сърфисти не става.

Плацикаме се малко и продължаваме по крайбрежната алея към Аквапарка. Този към който отиваме бил най-големият, намира се до хотел Elegance. Стандартна схема - плащаш и влизаш, като можеш да се пускаш на всички пързалки, колкото ти душа сака. Малко е скъпичък входа (38 мил. на човек), ама никога не съм ходил на аквапарк (дори и малък) и цената няма да ме спре да вляза.

В самият аквапарк има две пързалки с надуваеми дюшеци, обикновенна със завои, три прави само със засилване и една, в която се пускаш в тръба и накрая изпадаш в нещо като чайник с дупка в средата през която падаш в басейна след като си се повъртял и си загубил ориентация за момент.

Тествахме всички пързалки и станаха хубави снимки. Приятно забавление за дечица :)