< HomePage | Снимки
<- Събота, 31 Юли 2004 | Начална страница | Понеделник, 2 Август 2004 ->
Неделя, 1 Август 2004

Чак към пет следобед се размърда днес народа :-) Накупихме разни неща за ядене и заседнахме у Течо за да готвим. Досега не знаех как се правят яйца по панагюрски, а то не било чак толкова страшна работа. Кипва се вода и се взимат няколко яйца, чупят се и внимателно се пускат във врящата вода. Като започнат да стават се вадят внимателно. Докато се варят яйцата, се взима бурканче кисело мляко в него се слага намачкан чесън и се бърка яко. През това време яйцата са готови, слагат се по чиниите, а в тиган се слага малко олио и се запържва червен пипер в него. След това киселото мляко се слага върху яйцата, отгоре се посипва малко сирене и запърженият червен пипер. Който иска може да си сложи също и нарезан магданоз или джоджен. Прекрасна работа, да си оближе пръстите човек! Много ми хареса въпреки, че хич не обичам кисело мляко и сирене.

След обилното похапване заседнахме да гледаме филми. Започнахме с "Пътеводител на галактическия стопаджия" и после минахме на "Шоуто на Дейвид Копърфилд". Този верно е магьосник, ебаси и измамника. Никога няма да седна да играя карти с него...

Продължихме веселбата с "Деца на килограм" /Cheaper by a dozen/. Пълен купон, жив да не съм :) Дванайсет малки чудовища за който да се грижиш, нищо чудно, че на Стив Мартин косата му беше бяла.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Не е зле да слагаш мъничко оцет и сол във водата, в която ти се варят яйцата по панагюрски, за да се забулват като хората.
А между другото - знаеш ли как се правят яйца на очи?
Загряваш масълце в тиган, че да цвръкне хубаво, слагаш си яйцата вътре, те очите сами си падат.

Написа ал_шопов на 03-Aug-2004 17:36


Мда забравих че се слагаше малко оцет....дали няма да стане и с лимон, оцета ни го обичам?

Яйцата на очи ги знам :) И тази рецепта и другата и още няколко, ако не друго поне яйца мога да правя.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-Aug-2004 19:08