< HomePage | Снимки
<- Вторник, 27 Юли 2004 | Начална страница | Четвъртък, 29 Юли 2004 ->
Сряда, 28 Юли 2004

Заради времето ли - не знам, но днес ме беше налегнала една летаргия, един мързел...направо не е истина. Добре че ManiaX-а дойде да ме забере иначе и на бирената среща нямаше да отида. След нея заседнах да гледам филми, за друго нямах сила пък и не ми се занимаваше.

Първо гледах пилотният епизод на Joey (Джоуи). Това е продължението на Friends (Приятели), в което участва само Matt Le Blanc. Като за първа серия не е лошо. Доста далече е от Приятели, но очаквам в бъдеще да се подобри и шоуто да стане по-забавно.

След това гледах I, Robot (Аз, Роботът) с Will Smith. Както беше написал Maddox, единственото общо с книгата на Азимов е заглавието. За другите неща пак е прав (Maddox винаги е прав!), а именно - яката реклама из целият филм, роботите са смотани и освен това показват задника на Will Smith няколко пъти. Битките бяха добри, обаче можеше и повече. Роботите като цяло бяха дразнещи, най-вече с решението "лошите" роботи да светят в червено. Много плоско измислено няма що. Добрият осъзнал се робот се казваше Сони - ха ха ха. След като гледате филма не може да не се замислите за това как монополът води да лоши неща. Представете си да имаше само една компания, която да ви доставя софтуера (роботите) и в един момент компанията решава, че знае по-добре от вас какво искате и какво е най-доброто за вас (да ви звучи познато?). В този момент са ви го начукали и сте си виновни сами, защото не сте потърсили алтернатива навреме. Винаги имайте едно на наум, когато някой се опитва да ви показва единственият правилен път и ви отнема възможностите с целта да не се объркате. Хайде сега за да не се чудите къде да ходите вечер, ще има полицейски час след 7 вечерта. Всички трябва да са си вкъщи, освен това за да не се чудите какво да ядете и да гледате по телевизията, ние ще ви казваме. Повярвайте ми за ваше добро е!

След фантастичното осиране на Аз, Роботът се върнах на земята с вече наистина добър филм - Man on Fire (Човек под прицел) с Дензъл Уошингтън. Не помня да съм гледал лош филм с него и този не беше изключение. По нещо ми напомни на Трафик, но без да е досаден и да ме издразни. Силно препоръчвам да се гледа. Интересно как мексиканското министерство на културата (ако има такова) не протестират заради такива филми. В целият филм яко се сипва на мексиканците. Колко са им корумпирани ченгетата и т.н.