< HomePage | Снимки
<- Вторник, 29 Юни 2004 | Начална страница | Четвъртък, 1 Юли 2004 ->
Сряда, 30 Юни 2004
14:30

Още един ден, още една грешка свързана с ВАШАТА сигурност, когато ползвате Internet Explorer. Вече нищо не може да ме учуди. Нито, че могат да се крадат пароли от ssl (криптирана) сесия, нито че нещо което трябва да е оправено през 1998 - не е. Освен това се оказва, че комбинацията от IE и IIS е съвсем вредна.

Направете си следния екперимент - настройте си Security Level (или там както се казва) на High и се разходете из мрежата, по разни секс сайтове или сайтове с незаконен софтуер. Гарантирам ви, че след това единственото, което ще ви спаси (ако успеете да спрете безбройните popups / popunders / full screen ads и т.н., който ще ви затрупат) е format c: /u /y /f. Май само така ще изчистите порно dialier-ите, вирусите, крадячките на пароли и спамерските програмки, който ще ви се накачат по Windows-а (благодарение на IE).

Изобщо използването на IE е признак на малоумие от страна на този, който го използва. Ако банката ви го изисква - мрънкайте или по-добре сменете си банката (Bye, bye OBB /нещастници/). Ако някой сайт изисква IE, спокойно можете да предположите, че webmaster-а е идиот и можете да не посещавате този сайт. Ако някой ви каже, че IE е добър броузер - ритнете го в простата тиква и се надявайте никога да няма поколение - глупостта трябва да се изтребва.

Отворете си очите и ушите и си набиите в тъпите кратуни, че ИМА АЛТЕРНАТИВИ и една от най-добрите е СВОБОДНА. Ползвайте Firefox. Върнете си удоволствието от ползването на WWW.

Баста!

[ Коментари: 11 ]
Коментари

Уви, всеки си носи кръста... Едни разбираме само от баница и мусака:), други от IE и IIS (каквото и да значат съкращенията;), а като за блондинка повече трябва и да са обясненията- на достъпен език, моля:))))

Написа Snejina на 30-Jun-2004 12:03


http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Cat=8&Board=programers&Number=1941824 499&page=0&view=collapsed&sb=5

Написа Атанас Корчев на 30-Jun-2004 13:42


Интересен линк, който само потвърждава това което винаги съм твърдял. В "клубовете" на дир.бг са събрани най-големите малоумници (разбираТчи). Хвани единият удари другият. Банда тъпаци.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 30-Jun-2004 13:51


Хайде, хайде, признай си че те е яд че Microsoft имат такъв добър броузер дето постоянно те държи на щрек и така добре развива Антивирусната, Анти Поп-Ъп, АнтиSpyWare и какъв ли още не Софтуер, знаеш че и наши хора ядат хлебец та и луканка от това :-) И от завист такива ги плещиш, голяма работа че имало малко грешчици по Експлодерчето, те 'спецовете' от Redmont ще ги оправят :) А и щом е толкоз бъгав, защо 98% от хората го ползват ;)))))) (не и тия дето влизат в моя и твоя сайт де), всеки си яде каквото му е по вкуса, един баници, друг мусака, трети - бой ;)

Написа GaBOSS (www) на 30-Jun-2004 15:40


Също като бизнеса с антивирусните. Как чичко били да реши проблема, като антивирусната индустрия се оценява на над 4 милиарда долара на година.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 30-Jun-2004 21:27


Тук -- http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Cat=8&Board=programers&Number=1941822 894&page=0&view=collapsed&sb=5&part=

се споменава твоето име. Реших, че е редно да знаеш, за да се намесиш ако искаш.

Написа Христо Дешев на 30-Jun-2004 21:28


Е като начало трябва да почерпят, че ме споменават, пък като го прочета ще видим...

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 30-Jun-2004 21:34


В така наречените "клубове" на бъгавият сайт дир.бг (добре че нашите студенти по мрежова им направиха малък audit та да си оправят най-ОЧЕВАДНИТЕ грешки), хич нямам никакво намерение да пиша. Все едно да говориш със стената. Troll-щина и ламерия до шия. Ти им показваш реални проблеми те ти викат - ама линукса е бавен. Кой ти говори за линукс бе льольоооо? Да се спори с troll-ове няма смисъл в момента в който им извадиш факти сменят темата. Същото се наблюдава и в коментарите на разни анонимници из linux-bg.org. За съжаление нямам възможност да се меся там иначе отдавна щях да съм изритал чичовите подлоги дето са толкова прости, че тролват от личният си IP адрес намиращ се в пространството на MS-BG, та както обичам да казвам - пълна ламерия, не си струва човек даже да се нерви (аз затова се забавлявам).

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 30-Jun-2004 21:47


Обаче не отговори, Вие що мразите негрите?

Написа GaBOSS (www) на 30-Jun-2004 22:20


Не всички клубове в дир-а са боза. Аз лично чета само един - "Делфи" и до сега нямам оплаквания.
Основно "живота" ми до момента минава под Windows и също горе доло се търпи. Ако си правиш пачовете навреме вероятността да "лепнеш" нещо е много малка. Последния вирус който беше ме "полазил" бе Sircam в далечната ..... година. От тогава не бидя Blaster, Swen и прочие зарази а досега не ми се е налагало преинсталация или нещо подобно заради вируси. Та идеята ми е че ако си малко по-просветен няма проблеми да се пази човек дори и на Win/IE/OE. Е срещу персонално насочени и добре подбрани средства е малко трудно да се опазиш, то това важи за всички ОС ... но за някои повече

Написа Стоян Иванов на 01-Jul-2004 06:56


ми то се знае, IE се ползва само за локални нужди!!! например дебъгера на zend - голяма благинка

Написа nobody на 01-Jul-2004 07:47