< HomePage | Снимки
<- Вторник, 15 Юни 2004 | Начална страница | Четвъртък, 17 Юни 2004 ->
Сряда, 16 Юни 2004
15:54

Как трябва да се справи човек с български спамер? Да има и такава порода помияри - "български спамери", който пращат пощи с някакви реклами и чак най-нагло ти предлагат да се отпишеш от списъчето им, все едно някога си се записвал.

Е аз с такива как се справям. Обикновенно те са достатъчно големи тъпаци за пращат от истински адрес и да не се крият много-много. Разглеждам сайта много внимателно с 50-ина Apache Bench процеса и обикновенно се оказва, че сайта спира да работи, защото е смотано направен (май в Българя няма сайт, който да издържи на 50 паралелни ab-та с настроено concurrency на 200 примерно). След ми писне да разглеждам сайта откривам каквито мога валидни емайли за контакти с господа спамерите. Записвам съобщението което са ми пратили и го преадресирам до тях. След което им го изпращам десетина хиляди пъти. Все пак предложението, което ми изпращат предполагам ги интересува и тях. След една такава терапия, която ако ми се занимава продължава и през следващите един-два дни, хората разбират каква голяма грешка в живота са направили с това, че са решили да спамват хората и по някакви неведоми пътища са спамнали и мен.

Мили български спамерчета, молете се на спамерските си богове никога да не получа поща от вас. Описаното по-горе е едно от малкото неща, който могат да ви се случат, така че си опичайте акъла.

17:10

Два много ценни сайта - BugMeNot.com и Mailinator. Какво ли не измислят хората :)

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Аз съм получавал оферта за покупка на автомобили.
Мислех да си искам безплатен, но имах по важни работи от това да си врънча автомобил без пари.
Нищо, следващият път.

Написа Димитър Василев на 16-Jun-2004 13:27