< HomePage | Снимки
<- Вторник, 3 Февруари 2004 | Начална страница | Четвъртък, 5 Февруари 2004 ->
Сряда, 4 Февруари 2004

Тръгваме си от Bakubung. Чака ни цял ден път до Jo'burg. По пътя ще минем през Pretoria за да я разгледаме.

Минаваме през голям пазар където спираме за да си купим сувенири. Стават големи пазарлъци. Работим ги черните (дали?) и взимаме доста неща "на оферта". В магазините се продават два до три пъти по-скъпо, така че всички са доволни.

Наближаваме Pretoria и решаваме да пропуснем разглеждането на някакъв паметник, който прилича на Шипка и е на първопокорителите (или нещо от сорта). Pretoria е столицата на ЮАР, но през лятото парламента заседава в Cape Town. Странно разделение. Обикаляме с автобуса из Pretoria и екскурзоводката ни обяснява, кое какво е. Тук ми прилича на най-обикновен европейски град с една малка подробност, белите хора са заменени с черни.

Няма кой знае какво да се види из столицата. Единственото нещо, което видяхме и си заслужаваше (IMHO) беше парка пред Union Buildings (това е парламента). Много красиви цветя и много зеленина. Виждаме алеята с люляците, но за съжаление не са цъфнали. На снимките изглежда много красиво. На живо сигурно щеше да е още повече.

Тръгваме за Jo'burg и пристигаме на международното летище тъкмо навреме. По пътя сме видели доста смешни неща, като например някакъв черен, който се мотае по едно кръстовище с табела:
No food at home
No soap (в бележника съм го записал като soup - супа, но най-вероятно съм сгрешил, защото докато бях в ЮАР не видях някъде да предлагат супа (освен на закуска в хотела) и то не беше даже супа ами някакъв гулаш или нещо от сорта)
No work
Брех тоя нямал храна и сапун, ще почина от смях. Че за какво му е сапун?

Тъй като вчера съм си уредил ходенето на Bloukrans, оставям групата да се оправя с багажите и да се подготвя за полета до Cape Town, а аз оставам тук за да преспя в хотел (Town Lodge) близо до летището. Хотела е нещо от сорта на Formula 1 във Франция, само че малко по свестен (стаята си има и баня). Гледам телевизия и заспивам късно. Утре ме чака бънджи!