< HomePage | Снимки
<- Понеделник, 2 Февруари 2004 | Начална страница | Сряда, 4 Февруари 2004 ->
Вторник, 3 Февруари 2004

Басейн за последено. Напускаме Sun City, чао Palace of the Lost City, дано имаме възможност да дойдем отново.

Закарват ни във Bakubung Lodge. Bakubung - The People of Hippo. Ще ходим на фото сафари. Sun City и Bakubung се намират в националният парк Pillanesburg и са много близо едно до друго.

В Bakubung стайте са приятни (е не както в Palace), има зеленина навсякъде и наоколо се разхождат дребни маймуни, който ако ядеш нещо се опитват да ти го откраднат. Басейна обаче е кофти, водата е мътна и изобщо не вдъхва доверие. Би трябвало след като 12 пъти подред е избиран за златен курорт на RSA да няма такива издънки с басейна.

16:30

Тръгваме на фото сафарито. Товарим се на камиончета с пейки и покрити с брезент. Сафарито не започва добре. Не сме предвидили, че ще се движим с 40км/ч и че в откритият камион ще стане студено. Дъжда, който заваля и вятъра, който задуха пък изобщо не бяха в сметките. Студено ми е за пръв път от както съм в Африка. За капак на всичко това, гадните добичета се крият и през първите 45 мин от сафарито не виждаме почти нищо интересно. В един момент ни провървява, дъжда спира, вятъра също и попадаме на стадо слонове. Първо виждаме един средно голям слон, който в наша чест се изсира! Ей на това му викам да покажеш отношение към досадните туристи, който снимат като не видели с фотоапаратите и камерите си :-) След малко се показват и другите от стадото. Пасат си кротко покрай пътя, а ние си седим тихичко в колата.

В следващите триисетина минути, след като подминаваме стадото слонове нищо интересно не се случва.

Изведнъж става страшно. След един завой се натъкваме на три (или четири май бяха) големи носорога, който си пасат около пътя. Единият дори си седи най-нагло на пътя. Носорозите са доста тъпи добичета но за сметка на това са големи, раздразнителни и опасни (нещо като бг-мутра). Разхождат се около камиона, пръхтят недоволно и махат с малките си уши. Ние седим вътре в камиона и не смеем да гъкнем, само от време на време снимаме. Носорозите подминават нататък без инциденти, а ние продължаваме сафарито.

До края на сафарито виждаме отдалеч жирафи, някакви антилопи и ято глупави токачки, който бягат пред камиона. Изобщо не им минава през елементарните мозъци идеята, че може да се дръпнат :-)

Точно преди края виждаме отблизо антилопи и глиган, който интересно защо пасе с антилопите на едно място. Малко по нататък в езерото виждаме и малък хипопотам, който се прозява, като програмист в два на обяд след събуждане и бира :-)

Прибираме се за вечерята. Докато похапваме се чуват някакви адски звуци, оказва се че има група шотландци, и рожденник. От някъде измъкват шотландска гайда, на която единият от тях свири. Звучи малко по-зле от българските гайди :) В чест на рожденника, персонала на Bakubung Lodge (черните) се събират и обикаляйки пеят африкански песни. Става много весело.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Да,много дразни неправилната употреба на И и Й...Чета,чета и тъкмо съм се увлякъл и хоп, изречението губи смисъл с дума, неправилно изписано И или Й.Ако може някой да го коригира.Иначе разказа е супер интересен- с тези крокодили и аквапаркове

Написа Вечният екскурзиант на 07-Oct-2014 07:43