< HomePage | Снимки
<- Събота, 10 Януари 2004 | Начална страница | Понеделник, 12 Януари 2004 ->
Неделя, 11 Януари 2004
23:59

За пръв път ми се случва в кино "Арена" да има толкова много хора, че чак да няма билети. Явно народа доста се е зарибил по "Властелина на пръстените - Завръщането на краля". Аз за щастие го гледах на 26-ти миналата година и днес факта, че не успях да се добера до прожекция не ми направи голямо впечатление. Хубаво беше, че хората, който поканих не се съгласиха да дойдат, иначе щеше да е голяма излагация от моя страна :-(

За пръв път се возих на метро в София! Досега се бях возил само на парижкото. Сравненията са трудни за правене - софийското е доста красиво (в Париж беше страшна дупка), но пък парижкото е доста по-полезно (много дълго и стига до всички места, на който би искал да отидеш). Цената на парижкото не я помня, но в Сф ми струваше 50ст., който даже не платих защото ме черпиха метро :-)

Култово гледане на Догма - отново! Преводача явно беше някакво хлапе, което си беше оставило ръцете. Няма да цитирам конкретни фрази, защото превода беше под всякаква критика. Добре че знам за какво става въпрос и не гледам много много субтитрите. Кевин Смит е велик режисьор и сценарист - признавам го! От неговите филми май само Mall Rats не съм гледал и в най-скоро време ще поправя този пропуск.

Версиите с български дублаж на "Ice Age" и "Monsters, Inc." са много добре направени. С удоволстивие ще си купя DVD изданията при първа възможност (не се заричам, обаче). В Ice Age, фъфлещият ленивец е голям сладур! Почти успява да надмине по култово присъствие праисторическата катерица - Scrat.