< HomePage | Снимки
   <- Дневника

Тест на нацията

Неделя, 20 Март 2005

В последно време ме намират чрез Google, търсейки "IQ Test", "Тест за интелигентност" и разни подобни. Това започна откакто по БНТ даваха предаването Тест на нацията (National IQ Test). Предаването е измислено от някакви холандци и има претенциите, че показва нивото на интелигентност, като различни групи от хора, правят тест и това се взима за представително за групата. Групите в случая бяха блондинки, таксиметрови шофьори, рекордьори, студенти, журналисти и вип персони.

Когато го излъчиха на живо, нямах възможност да го гледам, но днес случайно го хванах в началото и го изгледах. Горкият аз, горката публика на Канал 1, горките гласуващи и изпращащи есемеси.

Този път Канала надминаха по простотия дори шоуто около Оскарите. Тоест в един месец натвориха две предавания, които могат да те накара на плачеш и да искаш да си счупиш скъпата техника по най-брутален начин, като те засипват с невъобразима идиотщина. Няма да се впускам в дълги описания какво чудо беше това предаване (то просто трябва да се гледа) само ще спомена основните издънки и осирания:

1. Водещият незнайно защо се беше облякал все едно е отишъл да коли прасето. Поло, под него друго поло (виждащо се накриво), а отгоре дълго до под гъза кожено яке?!? Интересно "дизайнерско решение". Абе като ще се показваш по телевизията, че и на водещ ще ми се правиш, облечи се свястно, да го еба!

2. Същият този водещ Бойко някой си (водещ е и на Панорама, явно Канал 1 хич нямат свежи нови хора), постоянно плещеше тъпотии и правеше доста неуспешни опити за шеги. В един форум това поведения го нарекоха "синдрома Гарелов", демек да се правиш на шут след като си бил водещ на сериозно предаване. Като не го можеш, не се пробвай, смешно е, ама тъжно смешно.

3. Като споменах "свежи нови лица", откъде измъкнахте Вяра Анкова/Лафчис?? Минаха и добрите години на нея, отдавна. Като гледам загубила и тренинг и изглед и всичко. Толкова ли е обеднял мъжа и, или просто на нея и е писнало да не прави нищо, че пак е тръгнала водеща да става? Честно, отне ми 15 минути гледане за да я позная. Възрастта не прощава на никой, прическата, а и това че беше облечена като леличка с нищо не помагаше.

4. В първият половин час, микрофоните на водещите кънтяха, а през цялото време, като че ли сценарият им убягваше, та се налагаше да го удрят на художествена самодейност. Някой от водещите даже се изпусна, че по време на репетициите нямали проблем с нещо си там. Тия са репетирали, а стига бре?!?!?

5. Кой умник беше нагласил озвучаването, така че всяко дюдюкане на участниците се чуваше, заради което се налагаше водещите да въдворяват ред и да се изживяват, като учителки с изказвания от сорта на "По тихо, моля ви!", "Запазате малко тишина" и т.н. Поне десет пъти се молиха на публиката да пази тишина. Ами мили мои ненагледни, има си технически средства, що не ги използвате? Като им кръцнете микрофоните и да приказват и да пеят, няма да се чуват. Пускате лека музика и атмосферата става почти приятна за драгият зрител, нали за него е шоуто?

6. Защо ВИП отбора беше по-малък от другите отбори? Това им дава предимство при пресмятане на средният резултат. Отделен е въпроса, че половината от т.н. ВИП гости в отбора бяха световно неизвестни, демек събрани от кол и въже.

7. Въпросите на теста бяха забавни, с изключение на дърдоренето на водещата във времето, когато хората трябва да мислят за да им отговорят. Shut the fuck up, bitch!

8. Пак бяхме засипвани от молби да пращаме есемеси, да си купуваме карти, да играем в интернет и т.н. Вече започва да става смешно. Пращайте отговори на въпросите, ама и гласувайте кой отбор най ви кефи. Какъв е смисъла?

9. Водещите май специално бяха инструктирани да се държат превъзбудено, като че ли се случва кой знае какво. Изглеждаше много фалшиво и трагично.

10. В микрофон НЕ СЕ ВИКА! Това би трябвало да се знае от една бивша водеща на новините по националната телевизия!

11. Съдийте в журито влизаха в пререкания с участниците, подвиквайки като пълни селяни. Специално впечатление ми направи дебелата дама с високо IQ.

12. Неизвестно защо разправяха че Шарън Стоун, Мадона и т.н. имали много високи коефициенти за интелигентност при условие, че те са правили съвсем други тестове и са оценявани по друга система (накрая си признаха).

13. В тукашното оценяване най-големият бонус беше възрастта. Демек колкото по-стар ставаш толкова по-интелигентен при еднакъв брой правилни отговори. Що за идиотщина? То че дъртулите изкукват е ясно, но ако все пак отговорят колко и аз, значи са по-интелигентни!

14. Андрей Слабаков е простак, ама той си го знае и явно го кефи. Чудя се само за какво ли го канят.

15. Пак за водещите, ама последно. Изобщо не е забавно или "ентелигентно" да се измислят думи от сорта на "таксаджии", вместо таксиджии и "лекар-дентист" вместо зъболекар. Ако тези измислици са били опит за шега, моите съболезнования към този дето ги е мислил.

Писна ми да пиша, мислех че списъка ще е кратък пък то какво стана. Има още неща, които могат да се кажат ама аз нямам сили вече. Ако имате възможност гледайте предаването и ако сте в настроение да гледате тъпизми ще се повеселите много добре.

Между другото на теста изкарах 55 верни отговора (от 64), което в моята възрастова група (26-35) прави IQ-то ми според тяхната таблица 117. Мерси, винаги съм си знаел че съм умничък :)

[ Коментари: 9 ]
Коментари

Знаех си че е порнография това с възрастта:

http://www.segabg.com/09032005/p0070003.asp

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 21-Mar-2005 15:48


В тази _игра_ задават въпроси като за идиоти. Те по-тъпи въпроси неможаха ли да измислят? Хъх, верно. По-тъпи просто май неможе :)

Написа cable на 21-Mar-2005 19:59


Съгласна съм ,че тест на нацията е голяма глупост :) Аз те открих ,като търсех в Google за Мини Купър . Винаги съм ги харесвала тези колички :) Имаш ли я ще ???

Написа Анастасия на 21-Mar-2005 21:11


Това е тест за преброяване на идиотите. Те хората си решават тестове, ама ВИЕ "ГЛАСУВАЙТЕ". Ма за кво! Те ти го теста за интелигентност. Вярно, че всеки идиот може да прати N на брой SMS-a, ама лесно може да се намери броят на уникалните IMEI-и на гсм-ите, така че да се преброят идиотите.

Написа bozho на 22-Mar-2005 01:04


Добре е да намери човек съмишленици.
Аз гледах оригинала, за повторението не ми стигнаха силите. То бива-бива простотия ама при тия... (ако някой знае някоя дума за по-голямо от простотия, да драсне два реда).
Имам едно книжле от 10-12 години, което е пълно с такива тестове и нашите хора май от там са поплагиатствали (ама здравата). Иначе ако се явява човек на психотест за книжка (шофьорска;))), тестовете са пак такива подобни (ама за жълта май и те са такива;))).
За лекарите-дентисти и аз съм съгласен, обаче и двамата не сме прави. Ако си гледал телевизия преди нова година, щеше да си наясно, че промяната на наименованието на професията зъболекар на лекар-дентист е наложено от ЕС и ако искаме да влезем през 2007, трябва да го променим. Иначе, току виж задействали предпазното споразумение:((( (за сведение - поговорката за малкото камъче и голямата кола).
От мен толкова, че ми се разкършиха пръстите и току виж съм докарал коментара по-голям от статията;)))

Написа ivan mihalev на 22-Mar-2005 14:31


Е па много сме модерни, вече и от зъболекарите ще се откажем и ще ги направим лекари-дентисти :) Ебаси и глупоста, е щом ЕС не иска да им викаме зъболекари ще са лекари-дентисти.....пак ебаси.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 22-Mar-2005 14:34


И аз доста се смях на това предаване, особено на момента, в който разкриха кой е най-"ентелегентният" SMS участник, звъннаха му и се оказа, че е участвало цялото семейство, като са дали личните данни на 80-годишен дядо. Забавна беше и употребата на думата "тъпи" за хората с ниски резултати.
А моето IQ се оказа 99, но се утешавам с мисълта, че съм с 9 единици по-"умна" от средния BG журналист, та има надежда за мене. :)

Написа Силвина Георгиева (www) на 26-Mar-2005 19:23


Аз пък изкарах 126 точки. Ако бях на 80 сигурно щях да съм най-умния тук. Ма неби:(

Написа Mandor на 22-Nov-2006 20:35


Случайно попаднах на темата за IQ-тестовете. Гледах Теста на нацията преди две години и останах разочарована. Живея в малък град (Троян), където хората не се отличават с особена интелигентност, а тук много по-важно е да имаш пари, отколкото да си умен. Нямам много приятели,тъй като нещата, които вълнуват троянци мен не ме интересуват.2005 година бях на 40 години и направих теста (пред свидетели). Имах 133 точки и какво от това? Повярвайте ми, да си интелигентен не е някакво предимство,а по-скоро недостатък, когато живееш сред дребни душици, които се интересуват, кой как е облечен, каква кола кара, в каква къща живее и т.н. Последната мода (по-скоро глупост) в Троян е, когато големите бизнесмени женят децата си има фойерверки като на национален празник.А не е ли по-добре с тези пари младоженците да отидат на екскурзия на някое място, където могат да видят нещо интересно?

Написа Atanasova на 26-Jan-2007 16:08