< HomePage | Снимки
<- Неделя, 28 Юни 2009 | Начална страница | Сряда, 1 Юли 2009 ->
Вторник, 30 Юни 2009

Наложи се да отскоча до Пазарджик хем да си видя семейството, хем да сменя една кола с друга. Тъкмо пристигнах и откривам четири изгърмели телевизора благодарение на кабелната телевизия и падналите гръмове малко преди да дойда. Че даже и не били включени телевизорите просто имали късмета да ги храни Телекабел Пазарджик. Случват се такива работи, няма какво да се тюхка човек.

Кофтито беше, че си нямах друга работа ами тръгнах да настройвам петия телевизор като бях забравил какво съмнително щастие е да си имаш вземане даване с аналогова кабелна телевизия. Пуснали са я как да е, каналите не са където трябва (четвърт мегахерц тук, един два там, на кой му пука...) и заради това автоматичната настройка на телевизора намира има-нема 20 канала от 50. Тръгнах да ги глася на ръка и на десетия канал ми кипна чайника и си тръгнах за София.

Тъкмо завивам на Орлов мост и ми звъни телефона - Ало, забрави да си вземеш якето (а в него са ми документи, пари, ключове и т.н.). Какво казваше народната мъдрост - който няма акъл има крака! Или в моя случай - има кола. Аре бий още двеста километра път да ти дойде акъла, като в сто от тях се ослушвай да не вземат да те спрат, че ще има да се обясняваш...

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Народната мъдрост ми е известна в следната по-образна разновидност: на който му е къс акъла, са му дълги краката. (Тук има две ясни граматични грешки, но ми се струва, че са допустими – както в поезията :)

Написа Павлина (www) на 01-Jul-2009 05:28


Ей тва е достойно за наградата "Жълта каска на месеца" ... михихи ...

Написа Стойчо на 02-Jul-2009 21:12