< HomePage | Снимки
<- Сряда, 24 Юни 2009 | Начална страница | Вторник, 30 Юни 2009 ->
Неделя, 28 Юни 2009

От около седмица си мисля да коментирам по повод поредния измислен скандал с "продажба на бебета" ама пустият мързел и други задачки ми слагат прът в колелата.

За какво иде реч. Преди повече от седмица медиите гръмнаха, че някаква си продала бебето в Гърция. Усетили я защото бдителни съседи знаели, че е бременна, а в един момент вече не била бременна ама и бебе нямало. Разбира се става дума за мангали и продажбата е за смешната сума от 2500 евро.

И от тук нататък следва голям скандал и една седмица говорене по телевизията какво страшно нещо се било случило.

Мамка му, какво пък толкова страшно нещо е станало? Както аз го виждам цялата операция си е win-win-win, тоест и трите страни са спечелили (да не забравяме и журналята /четвъртата власт my ass/, че имат с какво да си пълнят емисиите) и са останали доволни. Защо ли? Веднага обяснявам.

Първо - мангалката^Wромката е изкарала пари и има шанс с тези пари поне да се погрижи за чаветата дето не е успяла да продаде. А пък сега понеже сме много загрижени за малцинствата това, че мама циганка има кинти да се грижи за детенце няма как да е лошо.

Второ - купилият детето явно е сериозно отчаян човек, който щом е готов да купи български мангал контрабандно със сигурност ще се грижи за него и ще го направи човек. Ще му даде образование и т.н. Едно дете, което ще получи грижа, любов и семейството, които иначе ще види през крив макарон в маа'лата не виждам какво трябва да се жалваме за него. Дет' се вика уредил си е живота.

Трето - българската държава се отървава от един бъдещ гражданин, който освен с миене на стъкла на коли, просене и евентуално влизане в затвора където пак българската държава ще го хрантути, с нищо друго няма да допринесе за обществото. Не стига това ами и на майката няма да се дават помощи така и бюджета ще е облекчен.От другата страна в страната са влезли чужди инвестиции - това няма как да лошо!

Та сложени тези неща на масата, лично аз на всички дето искат да си продават децата бих им пожелал успех в бъдещите бизнес начинания.

Моите две не бих ги продал, но е хубаво човек да знае, че има опция. ;)

[ Коментари: 15 ]
Коментари

Евала за "моабета" дет се вика :)

Написа Мишо (www) на 28-Jun-2009 20:54


Прав си, типичен win-win случай. И аз мисля, че се вдигна прекалено мнооого шум.
Само едно нещо малко ме човърка - понеже хората са си хора, далеч не изключвам случая да се развие така - бебето се разфасова и накой орган се присажда на друго, нуждаещо се бебе. Даже си мисля, че така ще стане.
А всеки трябва да има равен старт в живота. После ако е тъп - да го духа и да живеее в коптор. Но равният старт е задължителен.

Написа Grimm (www) на 28-Jun-2009 21:42


За да се избегне този проблем с разфасоването нещата трябва да са законни. Тогава купувача като разфасова бебето ще си носи отговорността, а пък продавача знаейки, че продава на черно въпреки, че може и законно си има едно на ум и естествено и той трябва да бъде гонен, защото няма толкова прости хора.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 28-Jun-2009 22:10


освен че е расистко, цинично и мега-нетолерантно, в изказването ти намирам доста истина.....
добре че е саркастично, така никой да не носи отговорност...

Написа georgi на 28-Jun-2009 22:45


При положение че при циганите (опса ромите) е нещо съвсем нормално да отидеш да си _купиш_ булка (на 11-12 годинки), и десетки (може би стотици) ромски организации защитават този им "начин на живот", какво повече мога да добавя. Прав си - стопроцентова win-win ситуация. Даже за разфасоването съм леко скептичен, в смисъл дори ако циганката знаеше, че това ще стане, шансовете пак са някъде към фифти-фифти, че пак щеше да го продаде.

Написа ед на 29-Jun-2009 00:44


Тази практика си е съвсем узаконена в Щатите например - бездетна двойка може да осинови дете на самотна майка или нежелано дете, като при това биологичните родители не са анонимни.

Написа Димитър (www) на 29-Jun-2009 04:16


Хазарта, проституцията, наркотиците също са win-win-win ситуации.

Една от основните функции на държавата е да се занимава с неща, с които почти никой човек, организация или фирма в капиталистическо общество не би се занимавал (камо ли инвестирал пари).

Има и други начини както Димитър хубаво е казал, които са много по-малко лоши от продажбата на деца, замисли се защо.

Написа Са-шо на 29-Jun-2009 06:15


Абе в Доган е властта-той е виновен ;-)
...а за капитализмът и измеренията му в гореспоменатите Щати не знам дали сте имали шанса да гледате Zeitgeiest ...мисля,че ще ви е интересно да видите една друга гледна точка,която много напомня за гледната точка на Майкъл Мур примерно,явно се е наложил като тенденция в снимането на документални филми неговия странен стил.

Написа wizard (www) на 29-Jun-2009 08:03


@Сашо: Хазартът определено е луз-луз ;)

Написа ед на 29-Jun-2009 08:10


Нали чухте за Сара Джесика Паркър? Има близнаци. Ама как ги има? Оплодили нейна яйцеклетка със спермата на мъжа и и я набутали на друга мацка, която и ги износила и родила. Щото овцата нямала време да се разправя и да не си изпуснела кариерата, р'ийш ли, да я е. И на - има близнаци. :-))))

Написа Коко на 29-Jun-2009 08:16


Тя освен това тая уфтсъ е на 100 години та изобщо е чудно как е изкарала работещо яйце. Отгоре на това мъжа и май ходи по левия бряг та единствения начин е било да пълни шишенце, че вероятно едва ли му се е искало да пълни онзи отврат.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 29-Jun-2009 08:21


"продажбата е за смешната сума от 2500 евро."
За тях и 50 лева са много, а какво иде реч за пет бона...

Написа Intel (www) на 29-Jun-2009 13:06


Прав си за win-win. Само трябва да се регулира малко. Не знам защо в момента в България хората, които се отказват от децата си да не могат да изберат приемно семейство за тях - като в "Приятели" или в "Джуно".

Написа gregory (www) на 29-Jun-2009 15:23


Еми те репортерите си го казаха: практикува се така, понеже процедурата по осиновяването траела повече от година.

Написа Мартин Душков (www) на 29-Jun-2009 18:30


Не, практикува се незаконно за да може да се получават рушвети от администрацията! У нас има административна диктатура!

Написа Пит на 02-Jul-2009 14:42