< HomePage | Снимки
<- Четвъртък, 9 Април 2009 | Начална страница | Събота, 11 Април 2009 ->
Петък, 10 Април 2009

Втора порция филми днес малко по-прилични и дори ставащи.

Започвам с The Day the Earth Stood Still. Участва Киану Рийвс, някаква пичка и едно досадно хлапе, което през цялото време ми се искаше някой да му обърше един цигански шамар. Във филма се разказва за идването на извънземните, които ще спасят планетата от нас хората, защото й ебаваме мамата. Разбира се американците се опитват да се правят на интересни с извънземните и заради тях бая народ го издухва, обаче добре че е нашето момиче, което показва че хората имат и добри черти и бат' Нио ни пощадява но чак след като роботизираните буболечки изяждат половин САЩ. Киану играе извънземно. Оценка на филма - 4 заради досадното хлапе и тъпия край. Ако го нямаше хлапето и краят не беше рядко тъп бих вдигнал оценката на 5.

Следващият на пангара е Traitor / Предател (2008) с Дон Чийдъл. Ако сте гледали Sleeper Cell филмът ще ви е познат. Чернокож американец се внедрява и предотвратява терористична атака. Филмът е биващ, има само един голям пропуск - заглавието. Ако то не подсказва че нашето момче е внедрен ще го разберете чак към средата на филма (пък и вече ви го казах, хехе).

И накрая един наистина ставащ филм - Burn After Reading / Изгори след прочитане (2008). Звезден актьорски състав (ах, колко обичам подобни определения), който се изразява в Джон Малкович, Джордж Клуни, Брад Пит и (от мен да мине) Тилда Суиндън. Филмът е труден за разказване, но най-общо представлява няколко не свързани истории, които се сблъскват и ефектът е крайно неочакван. Филмът е силно препоръчителен за гледане.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Ако се чудиш какво да гледаш, а ти се гледат яки филми, ти препоръчвам следните (ако вече не си ги гледал):

http://www.imdb.com/title/tt0310775/ (Sympathy for Mr. Vengeance)
http://www.imdb.com/title/tt0364569/ (Oldboy)
http://www.imdb.com/title/tt0451094/ (Sympathy for Lady Vengeance)

В тази последователност. Не че има значение. :)

Написа Иво на 16-Apr-2009 05:57


Джон Малкович много го бива да ругае :)

Написа Георги Иванов на 16-Apr-2009 12:24