< HomePage | Снимки
<- Понеделник, 20 Октомври 2008 | Начална страница | Сряда, 22 Октомври 2008 ->
Вторник, 21 Октомври 2008

Обновявайки до Slackware-current (с udev версия >= 130) *не забравяйте* да преместите новия стартиращ скрипт върху стария (mv /etc/rc.d/rc.udev.new /etc/rc.d/rc.udev), защото на следващия рестарт ви очаква неприятна изненада - boot-ването зависва на странно място и ако не сте врял и кипял, изобщо не е очевидно, че проблемът е в udev и начина му на стартиране.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Вече *забравих* :) т.е. не знаех и ме очакваше неприятна изненада. От 99-та съм със Slackware, обаче хич не ми хрумна че това може да е проблема за неприятния рестарт на системата веднага след зареждане на началните скриптове ... и все пак беше добър повод за преинсталация на -current, която беше (омазана) от година и нещо :)

Така е, който не чете changelogs (предполагам там го е пишело) го очакват неприятни изненади.

Написа Красимир Казаков на 25-Oct-2008 05:02


Такива лоши изненади вече е имало. Аз редовно си обновявам необходимите скриптове, а този е един от основните, които държа под наблюдение. Тъй като от известно време си поддържам едно хранилище с пакети, които редовно обновявам не минавам нарочно на current, а чакам стабилна следваща версия. Все пак не желая да сервирам пакети с миксирани зависимости ;-)

Те сериозните кръпки така или иначе си излизат и за stable версията... За нововъведенията, които още се доизпипват не плача...

Написа krassyo на 25-Oct-2008 06:03


Минах през това. Помогна мi, че няколко реда над грешката дава, че не намира udevtrigger. Опитвам се да го пусна на ръка и се оказва че го няма. Пуснах udevadm и видях, че в опциите има trigger, пуснах го на ръка и позареди някои неща. Светна ми, че може да има нов rc.udev дето да позлва udevadm trigger а не udevtrigger

Написа ebasi (www) на 25-Oct-2008 07:47


Аз лично вече минах през това но имаше още един проблем с който не можах да се справа (тъй като ползвам KDE4.1) и след обновяване до current, hotplug отказа да работи (нито едно устройство което закача към лаптопа си (cd,mmc,usb) не го отчиташе) така и не можах да го реша този проблем.

Написа Цветан Геров на 25-Oct-2008 12:43


а аз пък много отдавна минах на дебиан :)

Написа martin (www) на 25-Oct-2008 19:33


@martin: радвам се за теб, само не разбрах каква е връзката на мнението ти по темата.

Написа krassyo на 28-Oct-2008 22:46