< HomePage | Снимки
<- Петък, 6 Юни 2008 | Начална страница | Неделя, 8 Юни 2008 ->
Събота, 7 Юни 2008

Парите похарчени за професионалисти в интериорния дизайн, засега се оказват една от най-добрите инвестиции, които сме направили в новия апартамент. Никога не съм бил фен на всичкологията, особено когато става дума за неща от които хал хабер си нямам и не искам да си имам. Друго си е хора, които си разбират от работата да направят своята магия. Ако повече хора си плащаха на специалисти, а не се заблуждаваха че разбират и могат да направят всичко сами, родната ни страна щеше да е по-хубаво място.

"Плати си, да ти е чиста работата" - поговорка, с която съм съгласен.

[ Коментари: 8 ]
Коментари

Може да праснеш една рекламка на въпросните спецове - аз също си търся такива, а ми е писнало от шаблони.

Написа Димитър (www) на 09-Jun-2008 05:46


мдам, координати pls :)

Написа Надя (www) на 09-Jun-2008 06:45


Имал си късмет да намериш верните хора. Не знам как, но аз попадах все на copypasters -- купувах няколко списания за интериор и просто нямаше начин да не намеря "оригиналните идеи" на т.нар. дизайнери вътре. Мултиплицирани поне по 5 пъти. И нефункционални. На всичко отгоре отказваха да ме слушат какво казвам ("Не ме интересува, че било модерно кухнята да е ниска, моето помещение е 2х3 метра, значи кухнята трябва да е висока до тавана, за да успея да побера всичко в нея, повтарям, не искам модерна измишльотина, дето не може да се използва, съобразете се със спецификата на точно това жилище, ало, чувате ли ме, какво е това, ааа, проект за ниска кухня, така ли, айде, чао и не искам да ви виждам повече").А наистина бях готова да наема човек, честна дума. Накрая бях принудена сама да решавам неща като къде да минава електроинсталацията, как да направим водопровода, какви материали да ползваме за замазка на пода, как да изградим преградните стени, кои цветове и материи да комбинирам, какви мебели да предвидя, теми, от които нищо не разбирах. В момента съм експерт, изчетох два тона литература, разпитах де що специалист намерих, водих си записки, правех проекти, които след това сверявах с професионални и установих, че определено не падам по-долу. Мебелистът ми се кълне, че трябва да съм учила в Лесото, за да знам толкова много за пропорции, оразмеряване и обкови :) Беше ми изключително трудно да постигна това ниво и сега малко ме е яд, че веднъж завършили апартамента -- няма да използвам наученото повече. Ама в България е така, направи си сам, ТНТМ и т.н.

Написа Антония (www) на 09-Jun-2008 06:50


И аз като Антония все се блъскам да разучавам преди да ползвам какъвто и да е специалист. А ме е яд - защото времето, което инвестирам да разучавам нечия чужда област, би било много по-полезно ако го бях инвестирала в развитие в собствената си професионална сфера.

За съжаление се получава затворен кръг - искам да ползвам професионалисти и да не се занимавам с непривични ми дейности, но за момента им нямам доверие. Защото прекалено малко хора действат на тоя принцип за да има качествени професионалисти в някои обслужващи сфери! А ако не почна да ги ползвам, няма как да задобреят.

Написа Ирина Марудина (www) на 09-Jun-2008 08:08


"Плати си, да ти е чиста работата" - поговорка, с която съм съгласен.


Брей, много универсална поговорка ;)

Написа Краси (www) на 09-Jun-2008 08:10


Антония, колко вземаш на час? Дистанционно работиш ли? :-)))

Написа Коко на 10-Jun-2008 09:11


Чак да работя... :) Но ако имаш нужда от информация -- питай, ще се опитам да помогна.

Написа Антония (www) на 10-Jun-2008 09:42


[quote=Антония]Чак да работя... :) Но ако имаш нужда от информация -- питай, ще се опитам да помогна.[/quote]
Благодаря за отзивчивостта. За сега чакам половинката да намисли, пък ако/като се омотае като пате в кълчища, ще я мислим. :-)

Написа Коко на 17-Jun-2008 20:14