< HomePage | Снимки
<- Събота, 3 Май 2008 | Начална страница | Понеделник, 5 Май 2008 ->
Неделя, 4 Май 2008

При толкова "почивка" няма как да не се гледат разни филми. Следва кратък разбор на гледаното...

Mad Money - няколко лелки обират сграда на федералния резерв, където се унищожават стари банкноти. Лесно можете да пропуснете филма ако само погледнете участниците и пуснете първите пет минути. Ще сгрешите, гледайте го защото е забавен и макар с предсказуем край става за гледане. Мн.Добър (4).

Futurama - Benders Big Score - хммм, нищо чудно че Futurama я спряха, сценаристите (също като и за Simpsons) съвсем са започнали да си изсмукват от пръстите сценариите. Да се гледа само от големи Futurama фенове, за останалите филмът ще е непонятен. Среден (3).

The Untraceable - ново поколение "хакерски филм", комбинация от компютърджийски термини и Saw. Психопат използва посетителите на сайта си, за да трепе хора. Доста изобретателно, чак ме изкефи с някои от идеите си. Разбира се техническите дрън-дрън са на висота дотолкова, доколкото човек, който не разбира да каже "ахаааааа" и после да остане с впечатление, че т'ва интернета е страшно нещо. Подхвърлят се модерни думички като блог, млог и подобни. Филмът става за гледане. Оценка Мн.Добър (4+).

Fighting Beat - безумен тайландски филм със сценарий писан от петгодишно детенце и битки, които пред мегаманията Ong Bak са трагично слаби. Оценка Слаб (2) /с леко дадено от мен/. Да се трие веднага.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

От изброените мога да коментирам по The Untraceable.

Обяснението, че хакера (кво беше хакнал всъщност? май само хора) ползвал изключително нисък TTL и факта, че си сменял хостингите непрекъснато изтъкнат като причина, че ФБР не можело да му преустанови дейността бяха смехотворни. При вземане-даване с offending domain, обикновено domain registrar-ите са хипер ко-оперативни и без много ръчкане съспендват въпросен провинен домейн в рамките на часове. Това го казвам от опит с 3-4 такива в последната година. На практика играта с TTL е трудно приложима, защото лошият има достъп (да предположим) в/у неговите си DNS-и единствено, макар да може да намалява или занулява някои стойности. И можеше главната героиня - кибер боркинята - да е по-секси от 40+ годишната Диан Лейн, с оглед събиране на по-големи тълпи нърдове в кината :))

Написа 0x80 на 07-May-2008 21:55


За Untraceable: Принципно бидейки .com домейна (мисля че така беше във филма) ще го съспенднат като едното нищо. Ако не се лъжа май всичките главни нейм сървъри за .com са в УС of A. Така че стигне ли се до ФБР... you get the idea. Друг е въпроса, че ако беше примерно .cn или .ru щеше да бъде малко сложна работата... ставаше една леко политическа сбръгня. А за главната боркиня подкрепям 0х80 на 100% :)

Написа ед на 08-May-2008 18:39


Аз също от изборените съм гледал само Untraceable и ми се стори доста глупав и дори заспах на него... За "техническата" страна на нещата мисля, че просто е ненужно да говорим, макар, че доста се бяха постарали :)

Написа MacTeP (www) на 10-May-2008 22:09