< HomePage | Снимки
<- Събота, 19 Април 2008 | Начална страница | Понеделник, 21 Април 2008 ->
Неделя, 20 Април 2008

Малко филми изгледани през седмицата:

The Bank Job - по истински случай обир на банка през седемдесетте години в Лондон. Участва Джейсън Стейтъм и разни други по-малко познати от него. Филма става, макар до средата да е леко муден. Оценка 4.5/6.

Mrtav Ladan - сръбска комедия, която напомня на онзи филм, в който двама мъкнеха един умрял по плажа. Как се казваше....Уйкендът на Бърни. Добро забавление. Имаше с филма два вида субтитри - нормални и нецензурни, само дето разлика между тях нямаше. Нещо преводача се е объркал.

Profesionalac - пак сръбски филм, този път не комедия. За работата на един човек в службите за сигурност.

[ Коментари: 7 ]
Коментари

За Mrtav Ladan един приятел ми проби дупка в главага - гледай го, гледай го. Та взех, че го гледах преди 2 месеца. Яка сръбска комедия. Още повече, че тук (Видинския край) почти всички си разбираме 99% сръбски. Няма субтитри, които да преведат 100% сръбските псувни и идиоми. Сръбското кино винаги е било на ниво, както беше нашето едно време.

Написа Юли на 22-Apr-2008 09:27


Ако не си гледал Zeitgeist, задължително го гледай.Много добър филм за конспирациите които ни заобикалят от началото на света до ден днешен.Може да се намери в Арената. Оценка 9 от 10. Страхотен е:)

Написа George на 22-Apr-2008 17:50


ZEITGEIST
['tsaitgaist]
n нем. духът на времето, интелектуалните, моралните и културните тенденции на дадена епоха

Написа Георги на 22-Apr-2008 17:54


Не вярвам в никакви конспирации, но ако остане време ще се опитам да го гледам този филм да видя болните мозъци без работа какви са ги измислили.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 22-Apr-2008 18:08


>Не вярвам в никакви конспирации
Личи Ви.
Zeitgeist е много актуален филм, но не вярвам да се случи това, което казват в края на филма, по простата причина че всичко ще изгърми и рухне в един момент и ще е голяма веселба, чакам с нетърпение... Щом Римската империя е рухнала, един федъръл рисърв не може да ни уплаши :}
В първата част за Ицо, са прави, после 11-ти пак, за третата не знам, но и с тези следения и целия комерс, май са прави.
Особено това за религията с голям кеф го гледах, сигурно след време ще сме точно толкова жалки и смешни в очите на бъдещите поколения, а те ще се мислят за нещо повече от нас както ние сега от пещерняците...то сега някои се мислят за извънземни ;))

Извинете ме за вниманието.

Написа por4e2 на 22-Apr-2008 20:27


Не споделям същото мнение за Zeitgeist. Гледах го наскоро, след като от няколко места ми беше препоръчан.
Методите, които ползват, за да убедят зрителите в теориите си, са доста неприятни и неубедителни. Като например, да повтарят едно и също по 10 пъти в минута, докато ти промият мозъка. А призива и сцената в края на филма, са прекалено емоционални и пак показват, че подценяват аудиторията си.
За повечето от тезите си нямат реални доказателства, или поне тези, които привеждат за доказателства, са неубедителни.
Тонът на филма е такъв, че той налага тезата си, а не предизвиква дискусия. Теориите на световната конспирация звучат винаги много шокиращо и впечатляващо, и без да отричам, че в някои от тезите им има доста резон, не мога да приема точно тези хора да ме убеждават в истината за атентата и за световната конспирация.
Реших да проверя eдиния от интервюираните, които говореха изключително разпалено, и беше представен като историк: Webster Tarpley: http://en.wikipedia.org/wiki/Webster_G._Tarpley
Не съм много впечатлен от биографията му, и не виждам нищо друго, с което да се е занимавал, освен да критикува правителството.
На всички, които смятате филма за велик и скандален, бих препоръчал и този линк: http://en.wikipedia.org/wiki/Zeitgeist%2C_the_Movie#Criticisms
Не искам да убеждавам никой в своята теза, но мнението ми за филма е различно.

Поздрави,
Радо

Написа Radoslav Rusinov (www) на 23-Apr-2008 09:58


Шифърът на фараоните : Ахмед Осман : Тайни и загадки ...
Казват, че Христос е идвал на два пъти сред хората: веднъж като реална историческа личност, а векове по-късно - като духовно финоматериално измерение.
---
@Radoslav Rusinov
Ако и в тази книга доказателствата са неубедителни, значи сте тежък случай :о|
А и позоваването на wikipedia не е най-добрия аргумент в случая. Аз бих заложил в случая на чичко Google.

Написа Nick Angelow (www) на 01-May-2008 18:38