< HomePage | Снимки
<- Сряда, 23 Януари 2008 | Начална страница | Петък, 25 Януари 2008 ->
Четвъртък, 24 Януари 2008

Отдавна се канех и най-накрая намерих време, за да изгледам сериала Firefly. Доста го хвалят, а и е един от малкото фантастични сериали, които не бях гледал.

Честно казано не съм особено изненадан от това, че сериала са го прекратили без дори да завършат първи сезон. Разбира се има значение и факта, че Фокс са се изсрали излъчвайки сериите не в реда, в който е трябвало, но пък от 14 серии за първи сезон да имаш повече от 75% пълнеж не свързан с основното действие не вдъхва особено доверие.

Сериала е малко странен за космическа фантастика. Няма битки в космоса, пуцат се с пушки и патрони, а по планетите си играят на каубойци и никъде няма кьораво извънземно. Технологиите никакви ги няма и всъщност ако сериала не се развиваше на космически кораб клас Firefly /светулка/, май сериала като цяло е излишен и не впечатлява с нищо.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Не си прав. Сериала е леко по-приятен и смилаем от безкрайната сага Старгейт и/или Стартрек... А това, че не се пуцат из космоса за мен не е проблем - и без това Стартрек фъркат в някакъв измислен Доплеров тунел, а извънземните едва си носят главите от маски (и защо всички извънземни са хуманоиди???)... Най-интересната част на Светулка е като кацнат на някоя планета и те върнат в ... 18 век :)

Написа SimonP (www) на 29-Jan-2008 16:52


Firefly, не ме изкефи нещо и мен. Даже не си спомням вече защо. Както го изгледах, така го и забравих. BSG е един единствен, другото е пълнеж. Без Stargate де. (btw, това за 18-ти век, а и за по-предни, важи с пълна пара за SG-1)

Написа Николай на 29-Jan-2008 19:23