< HomePage | Снимки
<- Събота, 12 Януари 2008 | Начална страница | Понеделник, 14 Януари 2008 ->
Неделя, 13 Януари 2008

Днес е изключително хубав ден, просто защото е неделя. Веднага ще се запитате, какво пък толкова - неделя като неделя. Да ама ако заспиш и се събудиш с мисълта, че е понеделник и изведнъж се окаже, че е неделя, значи си спечелил един ден от живота си повече - няма как да не останеш доволен. Случая е точно такъв за мен.

Поръчахме си индийско за вкъщи и въпреки, че в менюто на сайта на индийския ресторант Тадж Махал няма маркирани чушки (тоест колко е люто ястието), се ориентирахме по подсказката - истинско предизвикателство, поръчвайки Пиле Калтада. Лютичко е, но не е страшно. В началото когато опиташ соса, нищо не се случва, след което за няколко секунди положението преминава от леко люто към почти нетърпимо и тогава трябва да пребутваш с хлебец, ориз или биричка.

От 345 взех една Cobra - индийска бира, но понеже беше само една и я използвах за потушаване на лютата атака, вкуса и ми се загуби. Ще трябва да направя втори опит с Cobra-та, този път както си му е реда поне с 3-4 бутилки.

Повече впечатления ми останаха от Tuborg Christmas Brew в готините сини бутилки. Ако бяха направили и бирата синя, щяха да изкъртят де що фаянс имаше. Та "синият" Tuborg е тъмна не газирана и леко сладка бира, която е пивка и ми напомня на Каменица Тъмно. Става за консумация, дори бих казал че ми харесва, но от тъмните все пак предпочитам Столично със силния му карамелен вкус.

[ Коментари: 7 ]
Коментари

...а цялата къща мирише на индийски манджи, само мога да си представям каква ли смрад е като слезеш от самолета в Делхи или Бомбай.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-Jan-2008 08:12


И на мен много ми хареса синята бутилка, купих си 4 бр. На вкус беше абсолютно същата като другия Туборг (вкл. нормално газирана). Да не са ти пробутали отваряна бутилка :)?

Написа Марин на 14-Jan-2008 14:09


Синия туборг според мен трудно може да се нарече тъмна бира. Виж столичното е "друга бира" :)

Написа Becko на 14-Jan-2008 14:54


Мирише на мърша и в Бомбай (Мумбай) и в Бангалор (и в най-луксозните квартали канализацията е открита). Отделно влагата и жегата те довършват.

Написа Димитър (www) на 14-Jan-2008 19:12


@Димитър
В много градове в Западна Европа част от канализацията е открита.

Написа Не пишете nicknames, освен ако не се обръщам така към вас! (www) на 14-Jan-2008 23:18


За мен само "Столично" е достатъчно ароматна и вкусна тъмна бира. От тези който съм опитвал.

Написа Фори на 18-Jan-2008 13:24


Re: Cobra Тя не е мислена да оставя вкусови впечатления, по-скоро да дави лютото: http://theplamen.blogspot.com/2007/09/blog-post_11.html

Написа пламен (www) на 04-Feb-2008 08:32