< HomePage | Снимки
<- Петък, 11 Януари 2008 | Начална страница | Неделя, 13 Януари 2008 ->
Събота, 12 Януари 2008

Знак Г9 ще е причината за първите отнети ми 4 точки от талона. Че съм го нарушил това е ясно, защото завих на ляво при такъв знак. Че съм си виновен, защото не обърнах внимание на знака, тъй като съм завивал десетки пъти на същото място (пред Арена Люлин) - виновен съм. Разбира се яд ме е, че не видях скрилите се полицайчета пък и като ме спряха любезно ме поканиха да сляза очаквайки фразата "дайте нещо да измислим", но в случая реших нищо да не им давам. Майната им, ще си платя глобата след пет-шест месеца и ще си взема талона понесъл "административното си наказание", но пък кинти няма да им дам на ръка. На ръка давам пари за нарушения, които не смятам, че са нарушение (като каране с повече от 130 по магистрала).

Интересно преди време пред Арена много коли завиваха наляво, кога ли хитреците са сложили знака, за да могат да стоят с хранилката?

[ Коментари: 10 ]
Коментари

Те просто се научиха, че винаги трябва да им се дава и много ме дразнят... даже са ми писали акт без въобще да съм виновен. А ако им даваш по-честичко и те научат... горко ти... чудели ли сте се за какво си говорят КАТ-аджиите като се съберат на маса? Е на мен са ми разказвали ;)

Написа MacTeP (www) на 14-Jan-2008 08:09


Еррр, кой точно знак? Ако е този, който ти забранява да правиш обратен завой на сфетофара, след като излезеш от киното, винаги си е бил там.

Написа N.Pepelishev на 14-Jan-2008 09:18


Напълно възможно е да е бил там винаги, просто съм виждал доста хора да правят обратен завой. Знака е Г9 - Задължително преминаване вдясно от знака.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-Jan-2008 09:37


ще си вземеш талона след 1 месец, не по-късно, с акта не можеш да караш по-дълго, мисля че така беше
преди можеше просто да си вземеш талона, с наказателното постановление, и след това последното да го изхвърлиш.. но сега май номера не минава вече - срещу акта ти връчват наказателното постановление, срещу него и едни пари ти дават една хартийка че си си платил, а срещу тази хартийка - ти връщат талона ;)

Написа Стефан Саръев на 14-Jan-2008 09:52


Аз по номера знаците не ги знам :)

btw. Защо им даваш талона? Аз не им го давам - да се оправят. Глобата за неносене на документи (чл. 181, ал.1 ЗДП) е 10 лв. Само дето после отиваш в удобно за теб време да си оправиш акта в КАТ, тъй като си имаш талон :) Вярно, след това всеки път като те спрат преценявай добре дали да го даваш или не ...

Написа N.Pepelishev на 14-Jan-2008 12:07


Не го знаех този номер за талона. В бъдеще ще го приложа :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-Jan-2008 12:18


Този знак наистина е там открай време - поне от 4 години редовно спират. Затова аз винаги излизам от другия вход на паркинга на Арената - точно срещу светофара и спокойно си правя ляв завой.

Написа Димитър (www) на 14-Jan-2008 19:16


Малко е спорно дали превишената скорост на магистралата не е нарушение. Ако се кара с 200 и се пръсне гума или стане някаква друга беля по окачването, шанса да се оцелее е много малък. Докато със 130 е друго. Отделен е въпроса ако метеорологични условия не са добри, тогава риска да литне човек е много по-голям.
Иначе проблема с нарушенията ще се реши чрез масово поставяне на видео системи, както се получи при доста други страни. Достатъчни са 4-5 снимки и токите свършват. И дано се направи това, защото 1000 жертви на година са малко множко, нали така...? И застраховани няма...

Написа Стефан на 14-Jan-2008 19:52


Хм, всеки може да си кара с колкото си иска по магистралата - ограничението е 130 и аз го спазвам - не заради друго, а защото живота си е мой и си го ценя.
За това и по света има общество, а в България - кочина. Разказваха ми как нарушител в щатско кара на зигзаг по магистралата, някакъв го вижда, отбива в аварийната, вдига телефона и звъни в Полицията...
Е мамка му - откакто времето е такова пикливо - поне 6 пъти ме изпръскаха бясно препускащи по бабуните и локвите идиоти. В закона пише, че е нарушение да се пръскат пешеходци, ами ще взема вече да им записвам номерата и да пускам жалби в КАТ - белким на някой му отпорят и глоба... Аман от безхаберие и почини "как да надхитрим правилата"...

Написа SimonP на 14-Jan-2008 22:03


@Стефан Саръев - Ти примерен шофьор ли си бе Сео :) И си поглеждай ICQ-то :)

Написа Михаил Пелтеков (www) на 15-Jan-2008 10:13