< HomePage | Снимки
<- Събота, 5 Януари 2008 | Начална страница | Понеделник, 7 Януари 2008 ->
Неделя, 6 Януари 2008

Направих двудневен кино маратон и наваксах на новите филми. Следват кратки ревюта на изгледаното.

I am legend - Тук мислех да е най-краткото ревю, което щеше да е само четири думи - боза, боза, пълна боза. Обаче, за да не се подведете все пак да гледате филма, ще разкажа за какво става въпрос. Will Smith е някакъв смотан учен, който е останал сам самичък в Ню Йорк след като мутирал вирус е превърнал народа в зомбита. Дааа ще кажете, звучи интересно. Интересно е ама друг път. Нашият човек търси лек за тази зомби болка, после умира кучето му и се появява някаква патка, спасявайки черния му задник от зомби изяждане. След което той намира лекарството и тъкмо си мислиш, че ще почне да пръска зомбитата като жаби и те взеха че го утрепаха. Пичката обаче се спасява и отива при малкото оцелели да му правят паметник. Той е (БЕШЕ) легенда. Тъпо, тъпо, рииииаааааууу....

The Ten - Мале колко тъп филм....от целия филм има около три шеги в продължение на няма и две минути, които си заслужават. Този филм го гледах с паднало чене докато се чудех, какво да го еба се случва и защо изобщо гледам филма. Накрая свърши и това беше. Пълна идиотщина. Не се подвеждайте по актьорите участващи в него ще се минете много грозно.

The Brave One - Jodie Foster яко остаряла и наляла на гъз, бива нападната в Централ Парк с нейния приятел - циганин, който бива утрепан от банда латиноси. Тя изперква, купува си пищов и почва да трепе, който се ебава с нея. Междувременно убийствата се разследват от ченге, което има много какво да сподели с нея за живота. Тя трепе лошия богаташ, който ченгето не може да вкара в затвора, след това намира и убийците на бившото и гадже - ебава им мамата, а ченгето благородно я пуска, защото е раздала правосъдие все пак. Филмчето не е лошо, може да се гледа.

The Invasion - На земята пристига извънземен вирус, който прави заразените непукисти, но Никол Кидмън разваля работата след като се оказва, че синът и има имунитет. Извънземните във вид на спори биват изтребени, а човечеството продължава живота си както преди. Язък, един път извънземните да дойдат да ни направят хубаво и ние да ги преебем.

National Treasure Book of Secrets - втора част на Националното богатство, участват същите герои като първия път и нямаме щастието Даян Крюгер да покаже нещо голо. Под планината Ръшмор се оказва че има град от злато, а докато го намери Никълъс Кейдж пак търчи насам-натам и го раздава учения - супер герой, който знае всичко. Въпреки, че качеството на филма беше все едно някой е хвърлил китеник върху камерата, а в началото се виждаше как хората сядоха в салона филма ми хареса и когато излезе с по-добро качество мога да му направя втори прочит.

Death Sentence - някакво подобие на The Brave One, но тук пострадалия е Kevin Bacon като отново банда убива близък пред очите му. Той веднага си го връща като заколва убиеца на сина си, а бандата отговаря като го гони насам-натам и трепе жена му. Чак към края на филма нашето момче се светка, че трябва да си купи пушкала, отива във фабриката за дрога на бандата и повечето ги изтрепва доста зрелищно с една двуцевка. Към края има много ценна сцена как се стреля с единствената двама оцелели. Филма става.

Michael Clayton - Леко муден филм с Джордж Клуни в който той играе човек решаващ проблеми за голяма адвокатска кантора. Един от съдружниците изперква по време на процес за три милиарда долара и решава да работи срещу компанията, която им е клиент и съотвено нещата отиват на зле. Филма е приятен за гледане.

The Flock - Точно какво е Flock не успях да разбера, но филма е психарийка за откачени сексманиаци/маниачки, а Ричард Гиър и Клеър Дейнс са тези, които трябва да ги контролират/проверяват. Заслужава да се гледа.

Startgate Ark of Truth - Филма ще излезе през март 2008, но съм благодарен на тези който са го изпуснали. Филма е продължение на култовия сериал Stargate SG-1, като започва точно там където свърши десети сезон - борбата с Орай. Оказва се, че нашите хора не са успели да очистят Орай с оръжието на древните и тръгват да търсят Кивотът на истина, което всъщност ще доведе до края на войната. Кивота се намира дълбоко в орайската галактика, така че тръгват натам. Знам че като фантастика Stargate е от типа сапунка, но пък това не пречи да искам още, още.

Стига толкова.

[ Коментари: 10 ]
Коментари

За арката - Орай са си избити в тяхната галактика, но техните проповедници продължават войната в нашата.
За легендата - май някъде четох че е ре-ре-ре-ре-мейк на "The Last Man on Earth"(1964).

Написа Иван на 08-Jan-2008 01:07


За The Ten силно не съм съгласен. Много свеж филм с интересен хумор. :) Израдвах му се огромно много!

А I am legend е ебаси тъпия наистина. Аз само се чудех там в края, когато мацката с тъпото си дете се спасиха като се скриха в печката а той остана да пусне гранатата... таа не можеше ли той да пусне гранатата и след това също да се завре в печката(дупката в стената каквато и да беше)? Другото е, че 60% от филма е ебаси тъмницата - нищо не се вижда, а и зомбитата са супер грозни, компютърни, шрекоподобни и с триъгълни цици.

Написа Иво (www) на 08-Jan-2008 08:50


flock означава ято или стадо :)) Щото виждам, че се чудиш....

Написа Ива на 08-Jan-2008 11:29


Мерси, а в контекста на филма?

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 08-Jan-2008 11:31


Абе извинявай ама хрумвало ли ти е, че някой може да иска да гледа филма, за да разбере какво става накрая? Ако ще пишеш версия на сценария в 5 думи, то сложи барем един Spoiler alert...

Написа Rossi на 08-Jan-2008 14:46


Тъпите филми не заслужават да се гледат.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 08-Jan-2008 16:10


@Георги Чорбаджийски - а ти що ги гледаш? или и ти като мене си будала и да се убедиш, че не струват. Истината е че аз специално не съм гледал нищо читаво от супер много време насам... Аз за жалост също гледах повечето от филмите, които изброи и не съм особенно очарован. Сега съм вдигнал мерника на Alien vs Predator 2 (ДА НЕ СЕ БЪРКА с Alien vs Hunter, почвах да го гледам 6 пъти и все заспивах, накрая го спрях на 20тата минута) и Hitman (има някакъв отврате релииз, гледах до 30та минута, но без субтитри трудно разбирам какво говорят). Така, че може и ти да ги преслушаш

Написа MacTeP (www) на 08-Jan-2008 18:02


ОК, но аз съм от тия заблудени души, които в повечето случаи искат сами да се убедят. Невинно четейки в блогсферата, спойлери за нещо, което ми се гледа, малко ме изненадват неприятно. Едно предупреждение горе би било на място :)

Написа Rossi на 08-Jan-2008 18:37


The Flock се превежда "Ятото" Нали през целия филм става дума за Ятата на тоз обществен работник. За мен това е много глупав филм, ама това си е мое мнение :)

А ако искате стойностен филм, прегледайте "The Man From Earth" мисля че ще ви хареса :)

Написа mause (www) на 08-Jan-2008 20:10


@Мастер: гледам ги, защото се надявам да остана изненадан...приятно.

@роси: Значи при мен предупреждението е по подразбиране. Както и че тук който е под 18 дне трябва да чете :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 08-Jan-2008 20:39