< HomePage | Снимки
<- Понеделник, 30 Октомври 2006 | Начална страница | Сряда, 1 Ноември 2006 ->
Вторник, 31 Октомври 2006

Преместихме се в добрият стар офис на Парчевич, а на ИПК остана само производственият отдел. Хубаво е да виждаш хора, отивайки на работа, вместо да псуваш останалите шофьори в движението слушайки програмата на радио Нова (която вече си научил наизуст, ебаси).

Тук е момента официално да благодаря на Весо Колев за неговото радио, което слушам през последната седмица и нещо. Весо, мерси, точно това беше стила и съдържанието, което ми се слушаше.

[ Коментари: 8 ]
Коментари

Кое е въпросното радио? Тук нещо съм изтървал без да искам :)

Написа krassyo (www) на 04-Nov-2006 02:01


Радиото е само едно - Z-Rock !!!

Написа Георги Гочев на 04-Nov-2006 19:42


Айде нема нужда да е Z-rock, поредното отроче на Njoy и т.н. от империята на Знаем Кой. Радиото на Весо е частно и пуска чудна електронна музика.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 05-Nov-2006 10:20


Стана ми интересно ако е пак с чил-хаус наклонност радиото ;)
Може ли линк да чуем и ние :)

Написа krassyo (www) на 07-Nov-2006 05:50


Само да уточня, че радиото не е мое - то е обществено и аз съм само човекът, който безвъзмездно е дал техническо рамо на проекта. Трябваше Helix Server да маскираме като ShoutCAST, който да има Windows ID, за да могат разни тъпи DRM клиенти да не го заобикалят. За това някой ден ще пиша в блога си. Беше бая пипане по кода на Helix Server. Трябва да благодаря и на разработчиците на Red Hat, които също дадоха едно голямо рамо за backport. Не знам дали знаете, но близо 80% от разработчиците на Red Hat Enterprise Linux и Fedora Core са европейци и са супер отворени хора за подобни идеи.


За да слушкате радио:

http://82.173.169.77:8000

Стълът на радиото е "Прогресив/Транс".


Радиото не е точно частно, а е обществено, защото се финансира от една фондация за налагането на отворено мислене в обществото. В България не сме доживяли да имаме такива фондации, т.е. субекти които да стимулират креативното и некомерсиално мислене, които да имат подобна подкрепа и финансиране. Затова и фондацията е холандска. Има четири възела на интернет радиа, които се поддържат в обществена полза от фондацията и те са в Холандия (хостинг във Versatel), Германия (хостинг в Strato Rechenzentrum), Израел (хостинг в Urja Online) и Япония (оператор Lolipop). Фондацията е преценила, че мнозинството от населението в тези страни е с отворено мислене и е поставило именно там възлите на радиата. Не спорете за правилността на избора на страните. Просто отидете в една от тях и вижте какво значи общество и после пак да поговорим кое и къде.

Доколкото аз съм наивник реших, че мога да отделя труда да направя възел на радиото за България. Посъветвахме се с доста хора и решихме, че това е избързване и че по-скоро ще бъдем бити през ръцете, отколкото да бъдем насърчени. Не ми се влиза в спорове за това кой и как. Не ме питайте и за имена и хора. Повече няма да пиша по темата, докато не напиша в блога си всичко на едно място и в пълнота. Скоро ще е.

Тука трябва да спомена, че всички радиа в България (особено ефирните) са се зяляли в тотална комерсиализация и тъпотия. Няма да говоря за тъпите реклами, които се въртят по тях. Тъпотията на рекламите бледнеят пред простотията на водещите, на които се кефят само таксиметрови шофьори - една силно изразена обществена утайка. Именно тези радиа ще направят всичко възможно (няма да се мине без участие на зажаднели за мъжки ласки адвокати и ченгета с неинтелигентен външен вид), да удушат тематичното обществено радио. Просто защото това радио ще е техен конкурент за съзнателната (откъм избор) и платежоспособна аудитория, няма да е клиент на рекламната мафия и няма да налага на хората модела на петминутни хитове на силиконови кресли изпълнявани от буфосинхронисти.

Написа Веселин Колев (www) на 07-Nov-2006 07:06


Ето германският излъчвател, по който за разлика от холандския (който е по-скоро оритнаиран към програмите на Fresh.FM) се пускат само и единствено записите на "A State Of Trance" (всички епизоди в случаен ред):

http://85.214.45.10:8000

Формат MP3, bitrate 192 Kbps

Слушайте тематични радиа - не бъдете доброволно роби на рекламно и стилово обременени радиостанции от балкански тип с аудитория съставена от таксиметрови шофьори!

Написа Веселин Колев (www) на 07-Nov-2006 07:15


Ето и от мен две радиа:
pandora.com (верно флаш е, ама това Е радиото - пробвайте)
last.fm (предлагат си плейър за да се избегне браузър/флаш)

Написа Ивайло на 09-Nov-2006 15:36


Rock трябва да е разрешен за слушане само в музеите. ;-)

Написа Денислав на 02-Mar-2007 11:23