< HomePage | Снимки
<- Неделя, 30 Юли 2006 | Начална страница | Вторник, 1 Август 2006 ->
Понеделник, 31 Юли 2006

И на второ гледане двата IMAX филма, които в момента се въртят, стават. Този път не успяха да ме издразнят местещите се пъпки на "тийнейджърката" в T-Rex, пъшкането й все едно е седнала на нещо твърдо и идиотските й физиономии, за сметка на това въртят някаква некъдърна реклама на Кока, която е жестоко разтегната заради големият екран и всичко е на огромни ТИКВИ (пиксели).

Пуснаха повечко трейлъри, обещаващи интересности в бъдеще - Галапагос, Space Station 3D и някаква анимация за Коледа.

Чудя се и кога ли ще престанат с глупавите обявявания на едно и също в началото и в края. Добре де, разбрахме за вашият партньор Mtel кажете нещо различно, нещо за филма и изобщо нещо интересно. Стига с тая осем етажна сграда. И разкарайте тъпата ограда пред екрана.

[ Коментари: 8 ]
Коментари

Най-после да прочета един реалистичен коментар за новото кино - без ахкане, охкане, ихкане, цъкане, хълцане и прочие звуци.

Написа cybercrackerbg (www) на 01-Aug-2006 20:56


Трябва да мине малко време, да го видим веднъж дваж, че тогава да изплуват ежедневните му проблеми. Иначе и миналият път когато писах за IMAX-а не бях много доволен от организацията и качеството. Че е ефектно - ефектно е, но някои неща дразнят, то пък няма нещо дето да е перфектно. Пък и перфектното е враг на достатъчно доброто. С малко пипване тук и там, experience-то при гледането на IMAX в София Мол може да се подобри доста (IMHO естествено) ;)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Aug-2006 21:43


Мдаа... IMAX-а е достатъчно добро.

Написа Voyager на 02-Aug-2006 05:21


//offtopic

Защо достигам до дневника ти през БТК, cw.net, Франкфурт (ge-10-2.ipcolo1.Frankfurt1.Level) и после Evrotur, а се предполага, че и аз, и сървърът са в България? :)

Написа Илия (www) на 02-Aug-2006 09:11


//offtopic

Явно е било временно. :)

Написа Илия (www) на 02-Aug-2006 09:32


Питай БТК :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 02-Aug-2006 09:42


Снощи ходих да гледам Т-Рекс, донякъде провокиран от блога :)
За съжаление на много лошо място - 2ри ред първо място, или иначе казано нейде долу в дясно.

Препоръчвам ако не си намерите места някъде из центъра на залата въобще да не гледате - получава се такова разфокусиране и двойни/тройни образи на моменти, че може да те заболи главата.

Едно-две неща, които не ми харесаха като за 3Д кино- операторите си играят с фокуса (близкия обект фокусиран, задния план размазан) като за обикновено кино. Това на стандартното кино е добре, когато искаш да наблегнеш на даден елемент от сцената, но в 3Дто просто дразни и напряга очите.
А ефекта (как_му_беше_името), който пак е за нормално кино, дето камерата се отдалечава докато с вариото приближава, направо ти докарва световъртеж - при 2Д всичко е наред, но при 3Д очите не могат да се нагласят и мозъка се чуди какво става...

Инак като цяло съм доволен, не съжалявам, че ходих, но явно оператори и режисьори тепърва има да се учат и да измислят нови похвати.

Написа Йордан на 03-Aug-2006 06:43


@Йордан: проблема с плиткия фокус е проблем на IMAX технологията на снимане и операторите не могат да го компенсират. Виж: http://en.wikipedia.org/wiki/IMAX

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-Aug-2006 07:41