< HomePage | Снимки
<- Понеделник, 3 Юли 2006 | Начална страница | Сряда, 5 Юли 2006 ->
Вторник, 4 Юли 2006

Ново замазване на очите забелязвам. В момента се въртят някакви весели клипове против т.н. корупция. Даже рекламират някакви адреси на сайта на МВР. Всичко това е хубаво, ама резултатите май никакви ги няма.

Всъщност не е съвсем така, резултати има, ето например вчера по бързата процедура са осъдили някакъв циганин, че се опитал да даде пет кинта на полицаи, защото бил спрял неправилно. Еми брайно, като си проЗт ще те осъдят, то така не се прави. Първо договаряш таксата, после плащаш. Пет кинта как да ги разделят на две хората? Той тъпака тръгнал да им бута пет кинта в колата и те понеже е мангал и дал малко взели, че го пандизили.

Веднага след новината за осъдения за корумпиране с петте кинта, съобщиха, че хванали полицаи изнудвали за две хиляди лева някакъв арабин, за да му върнат колата. Тук лошите чичковци са хванати, пуснати и е образувано дознание. Да забелязвате разликата от горното?

Освен това шефа на МВР-ейците обяви, че имали данни за корупция по високите етажи на властта и материалите скоро щели да бъдат предадени на прокуратурата. Интересно, това "предаден на прокуратурата" започва да ми звучи като магическа фраза, която аз декодирам като "измихме си ръцете и всички са доволни". Журналята има какво да съобщят, полицаите са си свършили работата, а човека дето уж е "предаден на правосъдието" е най-доволен, защото скоро тихомълком делото ще приключи и той ще е оправдан.

Та всъщност яко се работи против корупцията - съдят се кокошкари, а срещу останалите се водят дознания, предават се на прокуратурата...и след това нищо.

Хайде ако обичате да спестите моите парички, които давате за "реклама" по телевизията на измислените си смешни, неработещи и общо взето посрани кампании и вместо това вземете да разчистите оборите наречени съд и прокуратура /те да бяха само те с мед да ги намажеш/.

[ Коментари: 8 ]
Коментари

Сещам се за една случка, за едни полицаи направили услуга мой колега. Единия по телефона съобщил, че те с колегата благодарности не могат да си разделят :)

Написа lordross (www) на 05-Jul-2006 11:41


Кажи на един МВР-министър, че се казва Румен Петков и няма какво да го обиждаш повече...

Написа Йовко Ламбрев (www) на 05-Jul-2006 11:46


"Пиклива работа", така да се каже. А при сегашните обстоятелства - "фонтанно пиклива".

Написа Дончо (www) на 05-Jul-2006 12:10


В момента тече също пълзяща реабилитация на дедо, не забелязвате ли? Даже ще се окаже, че уж е оклеветен за савойската афера... No coment ;(

Написа cybercrackerbg (www) на 05-Jul-2006 13:17


Във вчерашните новини се споменава корупция в мааалко по-големи размери: 1.6 млн евро в сметката на шефа на Топлофикация + 1.5 млн лв подкуп поискан от данъчен служител..

Написа Тодор на 06-Jul-2006 06:21


Хех, а мен пък ме викаха на разпит бопаджиите, защото в блога ми имам разказ, че съм излизал със сестри. Ама се сещате, че тва изобщо не са онези сестри. Бях потресен. Заради това, че съм споделил в дневника си как съм прекарал една вечер със най-добрия ми приятел, гаджето му й сестра и ме привикаха на разпит. Няма такава цигания. Ясно, че им е тежко, че немогат да открият извършителя. Но в Пазарджик няма само едни сестри... Интересното беше, че бяха прочели целия ми дневник, а специално разказа за който ме привикаха си го бяха изпринтирали и ми подчертали глупости по които да давам обяснения. Няма такава излагация. Бях много възмутен от това, което ми се случи. Май нещата вървят към натопяване на някой, с цел прикриване на друг който е с протекции.

Написа Vladislav Dimchev (www) на 06-Jul-2006 06:26


"имали данни за корупция по високите етажи на властта и материалите скоро щели да бъдат предадени на прокуратурата."
Ама то сигнали ли им трябвало O.o ?

Написа cable на 06-Jul-2006 08:10


Владислав, изключително много ме заинтригува с това, че са те викали на разпит в РПУ - Пазарджик по случая със сестри Белнейски. Би ли разказал повече, моля?

Написа cybercrackerbg (www) на 06-Jul-2006 09:01