< HomePage | Снимки
<- Вторник, 28 Март 2006 | Начална страница | Четвъртък, 30 Март 2006 ->
Сряда, 29 Март 2006

В България е пълно с богати хора ако съдиш по автомобилите, които се движат по улиците. Новите S-Klasse-та вече спрях да ги броя, не броя и BMW-та шеста серия и седма серия, Audi A8-ците, а Cayene-ите, ML-ите и X5-ците вече са ми като москвичи. Не минава ден без да видя някоя 911-ка или Boxster. Щом даже и ченгетата започнаха да се движат с една Carrera 4, значи на добре върви работата :-)

За втори или трети път виждам новото Audi Q7 и ми е много интересно как така в Германия не успях да го видя, пък тука хората си бръмчат с него. И с какъв акъл с такава голяма кола се бутат из тесните софийски улици. Още по-интересно ми е как за един ден видях четири различни Bently GT-та - сиво, черно, маслено зелено и едно светло синьо.

Докато беше отворена Витошка няколко пъти съм засичал нечий Maybach 57, а в гаража под НДК, където по рано си държех колата от време на време паркираха спиращите дъха Cayene Gemballa и Audi A8 W12.

Сега със стоплянето на времето ще извадят Ferrari-тата и Lamborgini-тата. Миналата година някакви наглеци се движеха в пакет по няколко от горните марки и предзвикваха изкривяване на вратове и потенциално опасни ситуации заради заблеяните по тях шофьори.

Изобщо, съдейки по колите сме в Европа ама отвсякъде. Виж улиците ни са съвсем друга работа. Според съвета на Европа в България, само 20% от пътищата били горе-долу ок. Магистралите пък ни били 2% от пътната мрежа.

Гледайки тази статистика не мога да разбера как някой би си купил Ferrari и къде би го карал.

[ Коментари: 25 ]
Коментари

...забравих да спомена американските Hummer H2, Dodge Viper и RAM и няколкото Lincoln Navigator...

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 29-Mar-2006 07:53


Забрави и за Lexus-ите и Infiniti-тата.

Написа Д. Янев на 29-Mar-2006 11:38


пък ти с твойта счупена киа на къде си тръгнал :)

Написа dele (www) на 29-Mar-2006 16:49


Lamborghini-то е Gallardo. Ще добавя, че има и два McLaren-а.

Написа Vladislav Dimchev (www) на 29-Mar-2006 17:56


Наистина на тема автомобили сме силна нация... И аз в цяла западна европа такова Car Show не съм виждал в никоя държава. Само Опели, Рена и Це-Класи и чат-пат някоя Е-Класа. Само в Германия видях една-две Ес-Класи и един Ем-Ел, и в Австрия един Ес-Ел 500. А тук, в .бг направо си казвам, че няма за какво да ходя на автоизложение...

P.S. А от американските возила по софийските улици следва да се отбележи и Cadillac Escalade!

Написа мартин на 29-Mar-2006 19:29


Тези коли не са за каране. Бива ли да си такъв пролетарий.

Написа Пейо (www) на 29-Mar-2006 19:59


Винаги ми е било интересно какво ли можем да постигнем като страна ако парите, които се пръскат, за да те забележат и за да покажеш на другите, че си нещо повече от тях, поне във финансово отношение, бъдат вложени в по-смислени неща. Какво ли би станало ако всеки спре да придърпва и без това окъсаната черга към себе си и помисли поне малко и за другите. Ех, мечти... Да мечтаем, докато можем - друго май вече не ни остана.
Колкото до автомобилите - посетете след около месец Бургас - това, което ще видите спокойно може да накара Jay Leno да си изяде каската от яд.

Написа Георги на 29-Mar-2006 21:49


@dele: поне е евтинка! Че ако падна в някоя дупка с Бентлито и трябва след това да си купя базука ;-)

@vladislav: ох, котьо :) дай боже да видя на живо някой от McLarren-ите. Само едно уточнение, McLarren F1 или SLR? Защото от SLR-ите съм виждал един маслено зелен, а на мен мерака ми е F1-то да видя.

@пейо: аз съм автолюбител, обичам и да ме возят но кефа е да подкараш нещо такова.

@Георги: боже, боже, щом горкия Jay ще му стане лошичко, на обикновен фен като мен не знам...

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 29-Mar-2006 23:32


Историята със McLaren-ите е следната. Преди време един голям "бизнесмен" си го купил. След 2 седмици един друг "бизнесмен" от тимаджийте си купил същия (който често стои пред офиса на Армеец). Когато бизнесмен 1 разбрал за това, че бизнесмен 2 си купил същата кола се ядосал и я оставил да виси горе в Драгалевци.

Написа Vladislav Dimchev (www) на 30-Mar-2006 06:59


@Чорбаджийски: ТИМ шефа е с МакЛарън Ф1
@Владислав Димчев: Тоя с висящия МакЛарън да не е Вълка?

Написа Стелиян Атанасов (www) на 30-Mar-2006 11:44


Вие май продължавате поредицата от книги на Христо Калчев :)

Написа Мартин Душков (www) на 30-Mar-2006 16:19


@Стелиян Атанасов: май за него става дума :)

Написа Vladislav Dimchev (www) на 30-Mar-2006 18:46


SLR McLaren-a, веднъж се него се надбягвах по Цариградското (или, по-точно аз си мислех че се надбягвам :). На живо изглежда просто уникално!

@Георги:
Малко off-topic, но понеже видях в блога, че си падаш по "Уйндолс" и особено по Интернет Експлоръра, погледни тази новина:
http://www.eweek.com/article2/0,1895,1944579,00.asp

:) :) :)

Написа мартин на 31-Mar-2006 07:04


Извинявам се, че ще разширя още малко off-topic-а.

@мартин
Благодаря за линка - точно тази статия не я бях чел, но по принцип знам за способностите на IE да спомага за увеличаването на флората и фауната в PC-то. Просто алтернативите му така и не можаха да ме спечелят. Преди време имах доста проблеми с поддръжката на компютъра си, благодарение на програми като Ad-aware и Spybot, които за мое голямо учудване се оказа, че почистват избирателно и не всичко. От около 5 месеца съм с комбинация от три програми и почти нищо не успява да се промъкне незабелязано. Ако някой може да предложи добър браузър (без Firefox и Opera), който наистина да работи добре нека да ми пише на e-mail. Готов съм да се откажа от Тъмната страна :)

Написа Георги на 31-Mar-2006 08:08


@георги:
Добрите браузери си ги посочил в скобите, помисли пак и разгледай www.browsehappy.com ;)

p.s. Офтопика беше адресиран към Г.Чорбаджийски, понеже той се интересува от тези неща и понякога поства тук коментари за "Уйндолса" :)

Написа мартин на 31-Mar-2006 09:18


@мартин
Грешката е моя - точно се чудех откъде имаш достъп до базата с данни на съименника :) А моето мнение относно двата браузъра е, че ще трябва още да поработят над тях, за да зареждат и изобразяват всичко нормално, а не само да претендират, че го правят.

Написа Георги на 31-Mar-2006 09:57


Я да видим конкретните грешки вместо да размахваме ръце говорейки за грешки в рендването на сайтове от Opera и Firefox. Само че преди да даваш връзки към сайтове, първо провери дали са валиден HTML. Това става на http://validator.w3.org/

А по повод IE, мнението съм си го казвал много пъти - който го ползва заслужава всичко, което му се случва.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 31-Mar-2006 10:01


Върху двата браузера е поработено достатъчно и продължава да се работи

Трябва да се поработи, и то не малко, върху Интернет Експлорър за да зарежда и изобразява той всичко нормално! :)

Написа мартин на 31-Mar-2006 11:23


http://validator.w3.org/ ми отговаря за всяка една страница, която му подам, че не е валидна. Отказвам се.

Написа Георги на 31-Mar-2006 21:08


Е това трябва да ти говори много за качеството на страниците, които си мислиш че се "рендват" правилно от ИЕ. Опитай моята страница.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 31-Mar-2006 22:22


Еееее, ама и вие сте едни.
Вместо да се тюхкате - сутрин ставате в 4, обличате оранжевите гащеризони и обикаляте квартала. Сега за McLaren F1 не знам, ама поне за по една S-класа ще съберете. То така стават тия неща, както сами сте се убедили...

Написа Дуриан (www) на 03-Apr-2006 12:40


Edva li shte pisha otnovo tuk, no mi se iskashe da vmetna, che nazapad poznavam mnogo bogati hora i kato kaja bogati, stava duma za naistina bogati.

Shte dam primer s 2 nesvurzani lichnosti. I dvamata jiveyat izvun grada, ne se poiavyavat na obshtestveni mesta, rabotoholici sa, pritejavat kushti, zemi i drugi nedvijimi imoti za dosta milioni evro.

Ediniat e jenen za edna macka, majka i na koiato puk pritejava zamuk (tuk veche ne mi se govori za cifri:)). Tova, koeto kara e edin mercedes combi ot tia s golemite bagajnici - nishto bieshto na ochi.

Drugiat e sobstvenik na firma, koiato se zanimava s minimizirane na shum pri vsyakakvi mehanichni uredi i dvigateli - clienti sa mu vsichki avtomobilni zavodi, vsichki proizvoditeli na bitovi stoki, samoletni zavodi, nasa, esa, che i nyakoi mnogo specialni pravitelstveni ogranizacii. Sashto taka osiguryava dobre platena rabota na nad 400 dushi po cyal svyat. Vaprosniat chovek moje da kara prototipni modeli oshte predi da sa se poiavili na pazara, no kara otnovo mercedes kombi ot tia s golemite bagajnici, a jena mu e s A klasa ot tia naj-evtinite za po 20K evro.

Izvodut e, che i v bulgaria ima bogati hora, samo che si vlagat parite v nepodhodyashti kratkosrochni investicii, koito mogat da budat ryazko devalvirani na nyakoj po-ostur zavoi.

p.s. сега можете да ми изтриете коментата, защото ме е домързяло да натисна по-рано 2-та алт-а да накарам тоя гноме да смени на кирилица.

Написа Evlogi Petrov на 05-Apr-2006 23:29


@Evlogi Petrov
pich tova koeto kazvash za tvoite "priqteli" vyobshte ne moje da sravnqvash s onezi mi ti sofijski babaiti - vij po-gore naprimer pishat daje za McL.. F1 koeto moje bi e naj-byrzata kola i naj-malko broiki proizvedeni.. Baq barovci ima iz bg ,a naj-golqma e zabludata v bylgarina che v "bogatite" strani jiveqt "bogati" hora...

Написа ai на 08-Apr-2006 06:01


http://news.netinfo.bg/?tid=40&oid=879095

Написа Ivan на 27-Apr-2006 04:45


Въпросното Бугати може да се види на този страхотен флаш в най различни разцветки и под най различни ъгли.
http://bugatti-configurator.com/
Моето мнение, е, че не е лошо хората да си купуват каквото си пожелаят и да му се наслаждават доколкото могат.

Написа Plamen (www) на 17-Aug-2006 10:07