< HomePage | Снимки
<- Вторник, 11 Октомври 2005 | Начална страница | Четвъртък, 13 Октомври 2005 ->
Сряда, 12 Октомври 2005

Вчера регистрирах първия опит за спамване на коментарите в дневника, с цел вдигане на рейтинга на сайта на спамващия. Тъй като съм подготвен и знаех, че ще се стигне до този момент, естествено опита беше неуспешен.

А сега да слушат спамерите.

Тъпи копелета недоебани, няма смисъл да се пробвате защото си губите времето. Дневника има няколко защити от такива като вас и дори да ви се струва, че с попълването на една форма ще може да си "вдигате рейтинга", набийте си го в тъпите кратуни, че няма начин ваш "коментар" да бъде публикуван, дори случайно.

Първо, дневника работи в режим "бял списък". Само коментарите публикувани от адрес в белия списък се показват директно, всичко друго се потвърждава от мен. Има възможност за черен списък, така че дори и случайно в белия да добавя твърде голяма мрежа, пак може да влезете в черния. Коментари към писания по-стари от две седмици задължително се одобряват, без значение дали си в белия списък. Ако в коментара ви няма нито едно кирилиска буква, пак се одобряват.

Ако това което съм написал по някакъв начин ви говори нещо на малките гладки мозъчета, мисля че разбирате колко безсмислено е да се пробвате. Честно, не ми пречи да натискам Del comment, вместо Approve comment, а ако за триене има повече от колкото ми се клика, премахването на неодобрените коментари е една проста команда rm.

С кеф да го духате, дано пукнете и вие и краставото ви поколение...

[ Коментари: 8 ]
Коментари

А така :) Kill'em all :)

Написа MacTeP на 12-Oct-2005 13:20


why don't try to pre-filter with something like bayesian?

Написа xeno на 12-Oct-2005 13:48


И за какво да си правя този труд при условие, че в момента всичко раобти перфектно. Освен това не ообичам buzzwords от сорта на bayesian, xml и т.н. :)

Нито на пощата ползвам bayesian, нито тук някога ще ползвам.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 12-Oct-2005 13:57


Не съм сигурен какво точно е вдигане на рейтинга(или каква му е спецификата), сигурно е нещо за google. Казваш, че всичко по теми по стари от 2 седмици се пуска, обаче забелязвам че на "http://georgi.unixsol.org/diary/" се показват теми по стари от 14 дена. Пример на 13-10-2005 се показа тема от 22-09-2005. Тоест коментара ще бъде видим, незнам дали google ще го парсне и вдигне рейтинга на споменат сайт.
Не е ли това някакъв пропуск?

Написа myselV на 13-Oct-2005 07:26


Не казвам че коментарите няма да са видими, а че ако коментираш нещо по-старо от две седмици, коментара задължително се одобрява преди да се покаже.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Oct-2005 08:21


Жоро, извинявам се за въпроса си, но реших да тествам на моя сървър твоят glog. Модифицирах го за своите нужди но при изкчен задължителен approve коментарите не се добавят автоматично а продължават да се намират в директория new. При включен approve от своя страна така и не разбрах какъв е начина да удобрявам коментари. Прочетох обстойно ръководството ти и съм задал необходимите права за достъп 755.Apache работи с user: apache, group: apache и директорията се притежава от въпросния потребите, уви не видях обяснение за това как се удобряват коментари.
Извинявай отново за отнетото време!
С уважение,
krassyo

Написа krassyo на 13-Oct-2005 19:59


Получаваш поща на адреса, който си задал в config.php, променливата EMAIL_TO, вътре в пощата има връзка за одобряване и за изтриване на коментара.

/* Where to send comments */
define('EMAIL_TO', "georgi-diary@unixsol.org");
define('EMAIL_FROM', "georgi-diary@unixsol.org");
define('EMAIL_FROMNAME', "Georgi's diary");

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Oct-2005 20:29


Там бил проблема :) Не съм пуснал мейл сървър, защото съм мислел, че не е задължително. Много ти благодаря за помощта!

Написа krassyo на 13-Oct-2005 20:52