< HomePage | Снимки
<- Неделя, 13 Март 2005 | Начална страница | Вторник, 15 Март 2005 ->
Понеделник, 14 Март 2005

Обичам да се движа с кола из София вечерно време след десет часа. Да карам бавничко и да слушам радио. Трафика е слаб и някак си е спокойно. След десет по радио Нова започват да пускат супер приятен drum'n'bass, което допълнително ми помага да се отпусна. Половин час в такава обстановка ми е достатъчен за да си почина от целият ден.

Евротур на мястото на TV1000 са пуснали CNBC, за което май трябва да им благодаря. Бях забравил какъв кеф е да гледаш вечерното щоу с Джей Лено и след него Конан О'Браян. Сега ако можеше да го пуснат и на цифровата (и Extreme и Discovery Science, голямо моля!)...

Вчерашната лекция май поуплаши студентовците. Споко хора, тия неща дето Шопов ви ги разправяше за X-а не са страшни, а най-хубавото е, че въпреки че не са страшни, няма да ви се наложи да ги виждате при ползването на съвременен Linux. Има една приказка Unix is user friendly, it's just very picky about who his friends are :) Другият път ще видите че не е страшно и като ви пуснат в графичната среда, ще се чувствате много добре по-добре отколкото в разни черчевени "операционни системи". А пък като забравите и за вирусите и крадливите програми (spyware) тотално ще разберете що за благина е т'ва чудо Линукса.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Обичам София! Хора като мен, които си нямат кола, могат да й се наслаждават в часовете след 10 вечерта разхождайки се по жълтите павета. Вчера ходихме в "Арена" и гледахме "Hitch", след което се прибирахме пеша. Беше тихо, топло (пролетта иде и това е прекрасно) и необичайно чисто по улиците. Лека благинка, добър завършек на първия работен ден и уикенда, в който не си починах. Когато не прилича на столица, София е прекрасна.

Написа iassen на 15-Mar-2005 12:55


Да аз също харесвам радио Нова. Не е хич лошо. Относно ЕВРОТУР(ПОСТАРОМУ) по ново му ЕСТНЕТ -модерниат оператор TV1000 добре са я решили да я спрат като не могат да се договорят да я пуснат на балгарски. Имаще някакав шанс да баде пуснат дори преведен със субтитри на български от ITVPARTNER само където с представителите на HBO възникнал спор ако бъде пуснат те щели да им отрежат мераците за HBO. Та така и ITV се отказали.Добре че поне от Zone vision си направиха труда да преведат пакета на дискавари. Александър Шопов ни скри топката така да се каже на лекциата за X са И друг път е представял лекциа за X са-мнго го разбира. А пак и твоята лекциа за КДЕ си я бива.:-)

Написа петър (www) на 15-Mar-2005 16:33


да София е хубава... само когато е тъмно или е навалял пресен сняг да покрие боклуците. Не живея в София но когато ми се налага да идвам през деня се отвращавам от мръсотията и циганията...

"Когато не прилича на столица, София е прекрасна." - много точно казано. THUMBs up!

Написа Марин Великов на 15-Mar-2005 21:42


Abe, ne se bazikaite sas Sofia. Mnogo si e hubav gradat, prosto horata ne sa hora, ami jivotni - dokato te ne se nauchat da paziat chisto, nikoga niama da e esteticheski priqtno za okoto. Prosto niama firma ili organizatsia koqto da moje da pochisti neshto koeto se tsapa 24/7. Inache gradat si e hubav - priqtno e da se razhojdash nasam-natam, da minesh da vidish kakvo novo stava po centara, da gledash film, tui onui, na kafentse da sednesh. Samo si predstaviam goreshto liato, 4 sledobed, pod chadar s ledena Zagorka v rakata... male :)

Написа vassil на 17-Mar-2005 06:34