< HomePage | Снимки
<- Събота, 12 Февруари 2005 | Начална страница | Понеделник, 14 Февруари 2005 ->
Неделя, 13 Февруари 2005

Гледам, че вчера по повод писанията ми за Евровизия, някой си SL, се е изказал умно "Най-сетне изиграха селяндура с неговите номера. Хак му е!". Не знам кой са изиграли, кой е селяндура и какви са му номерата но едва ли му е ХАК на него. По скоро е ХАК на всички тъпаци дето са пращали SMS-и, "гласувайки".

Два дни вече гледам по разни предавания, наш'те ора от група Кайве, разправят, че нямало никакво нарушение на правата на конкурса. Вярно, ако гледаме буквата от правилника - няма. Никъде не пише, че не можеш да купиш карти и с тях твои хора да гласуват за теб. ОБАЧЕ, в конкурса се скъсаха да обявяват, че ПУБЛИКАТА решава. Пратете SMS, остават още малко, от вас зависи, избери ала-бала. Добре де, да речем, че съм зеленчук и се връзвам на таквиз неща. Карат ме значи да повярвам, че ако гласувам това нещо значи. А всъщност с има-няма 50-60 хилки някой БУКВАЛНО си купува конкурса.

Чудесно, лошо няма, ама ако ще се купува отиването на Евровизия за да представиш България, защо грабите пари от SMS-и от "уважаемата публика"? Обявете едно наддаване, който даде най-много кинти отива. Я да направим една бърза сметка. 150 хиляди sms-а по 50 ст. (без ДДС) е равно 75 бинки. Значи в момента телевизията е прибрала поне половината от тях, демек 37 бинки и за тези пари не си е изпълнила задълженията към уважаемият зрител, ТОЙ да избере кой отива на Евровизия. Аз на това му казвам ИЗМАМА! И по-точно - измама в особено големи размери за което НК по смисъла на чл. 211 предвижда затвор от три до десет години. Нещо за което да се замислим.

Интересно защо не се вдига повече шум около тази афера. Според мен е много просто. Не се вдига шум, защото на всички им е ясно, че вдигнат ли шум, малоумният народ, който праща SMS-и, въпреки микроскопичните си гладки мозъчета най-накрая ще му просветне, че пращайки SMS-и, нищо не решава, а само пълни гушата на собственика на платеният телефон и телекома. И може би раздухвайки тази афера т.н. "медии" ще си вкарат автогол и хората ще понамалят участието си в подобни измамни игри. Да бе - ще ми се.

И пак да се върнем на конкурса, прави са "Кайве" - няма нарушаване на права, тоест SMS-ите са изпратени. Дали това е в духа на конкурса и дали с такава еФтина измама - те сами да си платят пратените за тях SMS-и за да отидат на Евровизия, е съвсем отделен въпрос.

Пак се прочухме по света, дейба.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

дам ... много правилно ...затова би трябвало да го напряват 1 sms per number .... но нееее тогава приходите драстично ще паднат ... няма ограничение ... няма таван ... затова глааасувай народе ....

Написа Alex (www) на 14-Feb-2005 11:42


Вервай ми изобщо не е измама поне според чл. 211.
Ако се смяташ измамен от телевизията можеш да заведеш дело и 100% ще го загубиш, щото тия де са ги пратили също са публика и са спазили условията, а и ти си имал възможността да пратиш колкото искаш sms-та.

Иначе гладките мозъци никога няма да се научат. Факт за BigBrother са пратили още повече.

Написа Sif05Set на 14-Feb-2005 13:31


То това е практика, по селата как раздават кибапчита и кифтаци за стимул на гласуващите кат има избори за кмет?!? Абсолютно няма нищо незаконно. Въпреки, че по-голяма полза от цялата история има "добрия чичко патриот" който пак си вдигна акциите до небесата!
Между другото съм много пиян още тъй, че може и да пиша безсмислици.
Наздраве!!!

Написа freax0r на 15-Feb-2005 08:13