< HomePage | Снимки
<- Сряда, 9 Февруари 2005 | Начална страница | Петък, 11 Февруари 2005 ->
Четвъртък, 10 Февруари 2005
13:00

Сигурно съм споменавал колко много мразя собственически софтуер особено в комбинация със собственическа техника. Представете си, че трябва да пуснете нещо, което върви само на Sun Sparc (и то определен модел!). Естествено софтуера, за който говоря е гадна собственическа боза за управление на други такива бози, които без затвореният софтуер, не можеш да настроиш (протокола, който използват за комуникация и конфигурация е затворен, тоже).

Намирате някак си Sparc и вече си мислите, че проблема е решен. Обаче оставате приятно изненадани. Затвореният хардуер на Sun изисква специална клавиатура и специален монитор или специален кабел към VGA. Естествено всяка една такава част струва майка си и баща си (клавиатурата само е около $120). Отделен е въпроса, че споменатият по-горе Sun е пет пъти по-бавен от най-слабият сървър с който разполагаме. Изобщо купона е пълен.

Ако някога ви предлагат затворено решение, дори и по-добро от отворено такова, никога не се замисляйте, а пращайте продавачите на собственически бози на майната им. Тяхната цел, не е да ви свършат работа, а да ви затворят в собствения им малък свят, в който дори и за да пръднете трябва да се обръщате към тях и да им кихате. Не дай си боже да решите да мигрирате към нещо друго. Тогава ви очаква разходка в света на болката.

16:13

Смених си иконката на сайта. Тази доста по-добре оттразява на какво приличам в момента. ;) Направата на иконата ми отне десет минути с Gimp. Ако все още виждате старата икона, изтрийте кеша на браузера си.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Зависи за какво ползваш Sun аз не мисля , че е бавен . Вярно старите модели са пръчки , но могат да клатят доста тежки приложения , все пак мястото им не е сред настолните компютри иначе принципно си прав :) С клавиатурите проблема под Sun е , че имат специфични клавиши за прости процедури например да заредиш от CD, но и със нормална клавиатура става имат специфични hot-keys за тези цели , но наистина е досадно :)

Написа Георги Иванов (www) на 10-Feb-2005 17:11


бе ногу ти голяма кратуната на новата икона, някак не са събира цялата, то че си се надул-надул си се, ама мислех че от пържоли и пиене само гъз и корем са прави :)))

Написа Габо (www) на 10-Feb-2005 20:53


Здрасти Жоро!

Ето ти една интересна статия:
http://www.extremetech.com/article2/0,1558,1755541,00.asp

� �ащо ли съдържанието на статията ми напомня (частично) твоя блог преди време?
Явно са готини машинки тези МАЦ-и... трябва да се престраша и аз да пробвам някой ден!

Написа Дончо (www) на 11-Feb-2005 07:39


Поумнял съм, затова ми е по-голяма кратуната.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 11-Feb-2005 09:41