< HomePage | Снимки
<- Вторник, 24 Февруари 2004 | Начална страница | Четвъртък, 26 Февруари 2004 ->
Сряда, 25 Февруари 2004
18:27

Проблема на host-а със 2.6 е нещо във IO scheduler-а. В директория, в която има много и големи файлове, сервира ужасяващо бавно. Затова се върнахме на 2.4.25 докато не оправим проблема. Освен това смених apache-тата, който сервират много и тормозеха машината с thttpd. Голямо благодаря на ManiaX-а за пачването и помоща в подкарването на това чудо. Сега на машината loadavg не се качва над 7. Преди съм го виждал на 600+.

Добавих коментарите към дневника! Доста писане но пък стана великолепно. Засега не съм включил потвърждаването на коментарите от моя страна и всеки може да публикува коментари. Ако в един момент се появят разни abuse-ери или пък нямам време да наглеждам пуснатите коментари (ако замина за някъде) ще включвам потвърждаването. Имам и друга идея, която току що му хрумна, през деня публикуането ще е отворено, а вечер затворено (още не е реализирано както казах току що ми хрумна :)

Ако четете дневника на georgi.cybcom.net да знаете, че пуснатите там коментари ще изчезват. Не ми се прави двупосочно синхронизиране на сайтовете. Така или иначе "Добави коментар" е връзка към georgi.unixsol.org.

И още нещо, на georgi.cybcom.net коментарите ще се появяват със закъснение, тъй като синхронизирам сайта на ръка, за в бъдеще може и да го автоматизирам.

[ Коментари: 9 ]
Коментари

Брей, /me вярно пише. Коментарите работят :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 25-Feb-2004 13:49


Браво! :) И благодаря май - оттук нататък ще бъде по-лесно да ти казваме какво мислим за това, което пишеш тук, без да се излагаме на риск от физическа разправа - досега единственият начин беше да ти го кажем, докато сме на по бира :P

Написа Петър Пенчев (www) на 25-Feb-2004 14:07


Как така само през деня ша са разрешени коментарите бре. Точно обратното - ВЕЧЕР трябва да са разрешени.
1. През деня много хора работят, други правят разни там си техни важни неща - единственото свободно време им е вечерта. Седнал ли е един човек да ти коментира страницата посред бял ден - значи е безделник, а от безделниците нищо свястно не излиза :о)
2. Вечер някои хора също така, могат да си сипят няколко чашки вода,боза или нектар да речем, а както всички знаем - това се отразява доста благотворно към мисловният процес и в частност - писането по форуми,Блогове,ББС-и, ФИДО и т.н.т ;)
Иначе - похвално за коментарите, мен колко пъти са ме сърбели лапите да тракна некое.

Написа GaBOSS на 25-Feb-2004 16:24


Ура и Евала!
Дойде времето да се каже и простолюдието думата :)

Написа sebastianz55 на 25-Feb-2004 18:13


Ти определено ще напишеш нов блог-софтуер;)
Честито ти коментари! Като ти познавам стила на писане, очаквам това да е много използвана функционалност точно на твоя блог :)

Написа yovko (www) на 25-Feb-2004 19:53


Погледни линковете (www) - започват с http://http://

Написа Атанас Корчев (www) на 26-Feb-2004 05:48


GaBOSS, те коментарите ще са разрешени, просто няма да се появяват докато не ги прегледам.

http://http:// го оправих благодаря за bug report-а

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 26-Feb-2004 06:35


Бравос! Малко "features requests" приемаш ли? ;) Примерно да има начин да се коментира коментар, а не само статията; тоест да са... "дървовидни" ;) А, и някой ден ще има ли възможност за избор на изглед? Примерно ако някой евентуално как така пък случайно реши да не гледа зеленото? ;)))
Така де, защото не знаем как го пишеш...

Написа turin (www) на 27-Feb-2004 12:48


Ами кода само за коментарите вече е повече отколко беше за целият "дневник" преди коментарите, така че в момента не ми се занимава да доусложнявам :) Иначе сравнително лесно мога да направя thread-ване.

Зеленото е супер :-) Ей тук е дефиницията на цветовете, ако някой ми прати алтернативна тема, ще се постарая да я сложа.

http://georgi.unixsol.org/diary/diary.css

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 27-Feb-2004 13:08